Sauzen vormen een essentie van vele wereldkeukens, waaronder de Franse keuken. Ze brengen gerechten tot leven, voegen lagen van smaak toe en verheffen zelfs de meest eenvoudige ingrediƫnten. In deze gids beginnen we met de iconische Franse sauzen, maar daar eindigt onze reis zeker niet. Van de rijke bechamels van Frankrijk tot de pittige curries van Aziƫ, we nemen je mee op een culinaire reis rond de wereld, ƩƩn saus tegelijk.
Categorie | Basis saus | afgeleide saus | Afgeleide saus |
---|---|---|---|
Witte sauzen | Bechamelsaus | Mornaysaus | |
Soubisesaus | |||
Roomsaus | |||
Cheddarsaus | |||
Nantuasaus | |||
Soubisesaus | |||
KalfsveloutƩsaus | Parisienne/Allemandesaus | ||
Chad-froidsaus | |||
GevogelteveloutĆ©saus | SuprĆŖmesaus | ||
Ivoorsaus | |||
Currysaus | |||
VisveloutƩsaus | Bercysaus | ||
Bonne-femmesaus | |||
DuglƩrƩsaus | |||
Wittewijnsaus | |||
Normandische saus | |||
Rode sauzen | Tomatensaus | Milaniasesau | |
Portugese saus | |||
Napolese saus | |||
Bolognese saus | |||
Spaanse saus | |||
Bruine sauzen | Gebonden kalfsjus | ||
Wildsaus | Rode portsaus met bessen | ||
Spaanse saus | |||
Demi-glace saus | |||
Bigaredesaus | |||
Bordelaisesaus | |||
Chasseursaus | |||
Madeirasaus | |||
Robertsaus | |||
Zingarasaus | |||
Duxelle | |||
Poivradesaus | Dianesaus | ||
Grandveneursaus | |||
Harlekijnsaus | |||
Botersauzen | Hollandaisesaus | Mousselinesaus | |
Dijnonaisesaus | |||
Maltaisesaus | |||
Grimrod | |||
Bernaise | |||
Bearnaisesaus | |||
Oliesauzen | Mayonaise | Cocktail | |
Tartaar | |||
Remoulade | |||
Aioli | |||
Vinaigrette | Citroenvinaigrette | ||
Limoenvinaigrette | |||
Mosterdvinaigrette | |||
Sinaasappel vinaigrette | |||
Vinaigrette op Franse wijze | |||
Vinaigrette op Vlaamse wijze | |||
Zwitserse vinaigrette | |||