Sauzen vormen een essentie van vele wereldkeukens, waaronder de Franse keuken. Ze brengen gerechten tot leven, voegen lagen van smaak toe en verheffen zelfs de meest eenvoudige ingrediënten. In deze gids beginnen we met de iconische Franse sauzen, maar daar eindigt onze reis zeker niet. Van de rijke bechamels van Frankrijk tot de pittige curries van Azië, we nemen je mee op een culinaire reis rond de wereld, één saus tegelijk.

CategorieBasis
saus
afgeleide
saus
Afgeleide
saus
Witte sauzenBechamelsausMornaysaus
Soubisesaus
Roomsaus
Cheddarsaus
Nantuasaus
Soubisesaus
KalfsveloutésausParisienne/Allemandesaus
Chad-froidsaus
GevogelteveloutésausSuprêmesaus
Ivoorsaus
Currysaus
VisveloutésausBercysaus
Bonne-femmesaus
Duglérésaus
Wittewijnsaus
Normandische saus
Rode sauzenTomatensausMilaniasesau
Portugese saus
Napolese saus
Bolognese saus
Spaanse saus
Bruine sauzenGebonden kalfsjus
WildsausRode portsaus met bessen
Spaanse saus
Demi-glace saus
Bigaredesaus
Bordelaisesaus
Chasseursaus
Madeirasaus
Robertsaus
Zingarasaus
Duxelle
PoivradesausDianesaus
Grandveneursaus
Harlekijnsaus
BotersauzenHollandaisesausMousselinesaus
Dijnonaisesaus
Maltaisesaus
Grimrod
Bernaise
Bearnaisesaus
OliesauzenMayonaiseCocktail
Tartaar
Remoulade
Aioli
VinaigretteCitroenvinaigrette
Limoenvinaigrette
Mosterdvinaigrette
Sinaasappel vinaigrette
Vinaigrette op Franse wijze
Vinaigrette op Vlaamse wijze
Zwitserse vinaigrette

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven