Klassieke Tomatensaus

Een rijke en smaakvolle saus op basis van verse ingrediƫnten, ideaal voor pasta, lasagne en vele andere gerechten.
Totale tijd: 2 uur
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Frans, Italiaans
Trefwoord: pasta saus, tomatensaus
Porties: 4
calorieƫn: 160kcal

Ingrediƫnten
 

Instructies

  • Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg het spek toe en bak tot het licht krokant is.
  • Voeg de uien, wortels, selder en knoflook toe. Bak tot de groenten zacht zijn.
  • Strooi de bloem over de groenten en roer goed om alles te mengen. Kook nog een paar minuten.
  • Voeg de tomatenpuree toe en roer goed.
  • Voeg de verse tomaten (of tomatenpulp) toe en meng alles goed door elkaar.
  • Giet langzaam de blanke fond of kippenbouillon erbij, terwijl je constant roert om klonters te voorkomen.
  • Voeg het bouquet garni toe en breng het geheel aan de kook.
  • Zet het vuur lager en laat de saus 1,5 uur sudderen met het deksel op de pan.
  • Verwijder het bouquet garni, proef de saus en breng op smaak met zout en peper.
  • Optioneel: Voor een gladdere saus kun je deze nu zeven of pureren met een staafmixer.

Voedingswaarden

Calories: 160kcal

  • Voeg eventueel wat rode wijn toe voor extra diepte in de smaak.
Scroll naar boven