Demi-Glace

Een diep smaakvolle, gereduceerde saus die een luxueuze toets geeft aan vleesgerechten.
Totale tijd: 2 uur
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Frans
Trefwoord: demi-glace
Porties: 4
calorieën: 70kcal

Ingrediënten
 

  • 0,5 l Spaanse saus
  • 0,5 l bruine fond (runder- of kalfsfond))

Bouquet Garni

  • 2 laurierblad
  • 2 takje tijm
  • 3 peterselie stengels

Instructies

  • Meng de voorbereide Spaanse saus en bruine fond in een pan.
  • Voeg het bouquet garni toe.
  • Breng aan de kook en reduceer het vuur tot een zachte sudder.
  • Laat de saus 1 tot 1,5 uur sudderen tot hij met bijna de helft is ingedikt.
  • Verwijder het bouquet garni en zeef de saus.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Voedingswaarden

Calories: 70kcal

  • Demi-glace is een uitstekende basis voor andere sauzen zoals Bordelaise, Chasseur en Madeira.
  • Kan worden ingevroren voor later gebruik.

 

Alle bruine sauzen

Scroll naar boven