Mosterdvinaigrette – klassieke Franse vinaigrette

Vinaigrette dressing op basis van olie, azijn en mosterd
Totale tijd: 5 minuten
Keuken: Frans

Ingrediënten
 

Instructies

  • Meng de olie met azijn en mosterd en roer tot een mooi geheel.
  • Werk af met peper en zout.
Wat is een vinaigrette?

Een vinaigrette is een eenvoudige saus op basis van olie en azijn, vaak aangevuld met kruiden, specerijen en andere smaakmakers zoals mosterd of knoflook. Het wordt meestal gebruikt als salade dressing.

Van waar komt de naam vinaigrette?

De naam “vinaigrette” is afgeleid van het Franse woord “vinaigre,” wat azijn betekent. Dit komt omdat azijn een van de belangrijkste ingrediënten is in een klassieke vinaigrette. De toevoeging van “ette” geeft het een verkleinwoord, wat “kleine azijnsaus” betekent in het Frans.

Wat is een dressing?

Een dressing is een algemene term voor sauzen die worden gebruikt om salades, groenten of andere gerechten op smaak te brengen. Dressings kunnen variëren van eenvoudige vinaigrettes tot romige sauzen zoals ranch of caesar dressing.

Is een vinaigrette een dressing?

Ja, een vinaigrette is een type dressing. Het is een van de meest bekende en gebruikte dressings vanwege zijn eenvoudige ingrediënten en veelzijdigheid.

Is een dressing een vinaigrette?

Niet per se. Een vinaigrette is een type dressing, specifiek op basis van olie en azijn of citroensap. Maar niet alle dressings zijn vinaigrettes; ze kunnen ook romig of op basis van yoghurt zijn.

Kan ik een vinaigrette van tevoren maken?

Ja, je kunt een vinaigrette van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Schud of roer goed voor gebruik, aangezien de ingrediënten kunnen scheiden tijdens het bewaren.

Wat zijn enkele variaties op de klassieke vinaigrette?

Je kunt variëren met verschillende soorten azijn (bijv. balsamico, wijnazijn), citrussappen (bijv. sinaasappel, limoen), en smaakmakers zoals honing, mosterd, kruiden en knoflook.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating
Scroll naar boven