Aioli

Aioli met look, olijfolie, ei, citroensap, peper en zout

Aioli

Een mediteranese knoflooksaus perfect voor bij gegrilde gerechten of als dipsaus.
No ratings yet
Afdrukken Pin FB X Rate
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken: Mediteraan
Trefwoord: aioli recept, knoflookdip, oliesaus, zelfgemaakte aioli
Totale Tijd: 20 minuten
Porties: 4
Calorieën: 55kcal

Ingrediënten

Werkwijze

  • Doe de eieren, de fijngehakte knoflook, citroensap en mosterd in een keukenmachine of mengkom.
  • Mix de ingrediënten kort op lage snelheid tot ze goed gemengd zijn.
  • Giet langzaam de olijfolie erbij terwijl je constant mixt, totdat het mengsel dik en glad wordt.
  • Breng op smaak met zout en zwarte peper.
  • Bewaar de aioli in een afgesloten potje in de koelkast tot gebruik.

Voeding

Serving: 1kl | Calories: 55kcal

Notities

 

Alle oliesauzen

 

Foto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating