Cheddarsaus

Mornaysaus - Bechamelsaus - boter - melk - bloem - peper - zout - nootmuskaat - gerapste cheddar - internationale kaassaus

Cheddarsaus

De Engelse Mornaysaus – een rijke en smaakvolle kaassaus.
No ratings yet
Afdrukken Pin FB X Rate
Gang: Hoofdgerecht, Voorgerecht
Keuken: internationaal
Trefwoord: cheddar, franse sauzen, kaassaus
Totale Tijd: 20 minuten
Porties: 4
Calorieën: 350kcal

Ingrediënten

  • 500 ml Bechamelsaus verhouding 60gr boter – 60gr bloem – 500 ml volle melk – zie basisrecept
  • 200 gr Cheddarkaas geraspt

Werkwijze

  • Bereid de Bechamelsaus volgens het basisrecept.
  • Zodra de Bechamelsaus klaar is, haal van het vuur en roer de geraspte Cheddar kaas erdoor tot ze volledig zijn gesmolten.
  • Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.

Voeding

Calories: 350kcal

Notities

Je kunt de soorten kaas variëren afhankelijk van je persoonlijke voorkeur.
 
 

Onze recepten voor witte sauzen

 

Foto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating