Ga naar de inhoud
blanke roux - gevogelte bouillon

Gevogelteveloutésaus

Een verfijnde basis voor talloze sausvariaties.
Totale tijd: 40 minuten
Gang: Hoofdgerecht, Voorgerecht
Keuken: Frans
Trefwoord: bechamelsaus, franse sauzen, gevogelteveloutésaus, velouté, witte saus
Porties: 4
calorieën: 160kcal

Ingrediënten

Liaison

Instructies

  • Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur.
  • Voeg de bloem toe en roer constant met een houten lepel of garde voor ongeveer 3-4 minuten, zonder dat het bruin wordt, om een roux te vormen.
  • Voeg geleidelijk de gevogeltebouillon toe, blijf constant roeren om klonters te voorkomen.
  • Breng de saus aan de kook en verlaag dan het vuur. Laat het ongeveer 30 minuten zachtjes sudderen, terwijl je regelmatig roert.
  • Zeef de saus om eventuele klontjes te verwijderen.
  • Breng op smaak met zout en witte peper.
  • Zeef de saus om eventuele klontjes te verwijderen en serveer warm.

Notities

  • Voor een rijkere smaak kun je een scheutje room toevoegen aan het einde van het koken.
  • Deze saus dient als basis voor vele andere sausvariaties. Je kunt bijvoorbeeld champignons, kruiden of wijn toevoegen om de smaak aan te passen.
 

Onze recepten voor witte sauzen

 

Nutrition

Calories: 160kcal
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating