Gevogelteveloutésaus
Een verfijnde basis voor talloze sausvariaties.
Afdrukken
Pin
FB
X
Rate
Porties: 4
Calorieën: 160kcal
Ingrediënten
- 120 gr blanke roux verhouding 60gr boter – 60gr bloem
- 1 l kippenbouillon
- zout naar smaak
- peper naar smaak
Liaison
- 1 dl room
- 1 eigeel
Werkwijze
- Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur.
- Voeg de bloem toe en roer constant met een houten lepel of garde voor ongeveer 3-4 minuten, zonder dat het bruin wordt, om een roux te vormen.
- Voeg geleidelijk de gevogeltebouillon toe, blijf constant roeren om klonters te voorkomen.
- Breng de saus aan de kook en verlaag dan het vuur. Laat het ongeveer 30 minuten zachtjes sudderen, terwijl je regelmatig roert.
- Zeef de saus om eventuele klontjes te verwijderen.
- Breng op smaak met zout en witte peper.
- Zeef de saus om eventuele klontjes te verwijderen en serveer warm.
Voeding
Calories: 160kcal