Spaanse Saus (Sauce Espagnole)
Een klassieke, rijke Franse bruine saus die dient als basis voor vele culinaire creaties.
Afdrukken
Pin
FB
X
Porties: 4
Calorieën: 100kcal
Ingrediënten
Vette Mirepoix
Overige
- 1 l bruine fond runder- of kalfsfond
- 2 el tomatenpuree of 1 klein blikje
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
Bouquet Garni
- 1 laurierblad
- 2 takjes tijm
- peterseliestengels
Werkwijze
- Smelt de boter. Voeg de vette mirepoix toe. Bak de groenten zacht.
- Voeg de bloem toe. Roer goed.
- Meng de tomatenpuree door de roux en groenten.
- Voeg langzaam de bruine fond toe, blijf roeren.
- Plaats het bouquet garni in de saus.
- Laat de saus 1 uur sudderen op laag vuur, af en toe roeren.
- Verwijder het bouquet garni en zeef de saus.
Voeding
Calories: 100kcal