Spaanse saus – Sauce Espagnole

Spaanse saus met spek - wortel - ui - look - selder - tomatenpuree - bloem - boter - bruine fonds

Spaanse Saus (Sauce Espagnole)

Een klassieke, rijke Franse bruine saus die dient als basis voor vele culinaire creaties.
No ratings yet
Afdrukken Pin FB X
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Frans
Trefwoord: bruine saus, sauce espagnole, spaanse saus
Totale Tijd: 1 uur 30 minuten
Porties: 4
Calorieën: 100kcal

Ingrediënten

Vette Mirepoix

  • 2 ui fijngehakt
  • 2 wortel fijngehakt
  • 2 selderstengel fijngehakt
  • 100 gr spek in blokjes gesneden
  • 2 teentjes look fijngehakt

Roux

Overige

Bouquet Garni

  • 1 laurierblad
  • 2 takjes tijm
  • peterseliestengels

Werkwijze

  • Smelt de boter. Voeg de vette mirepoix toe. Bak de groenten zacht.
  • Voeg de bloem toe. Roer goed.
  • Meng de tomatenpuree door de roux en groenten.
  • Voeg langzaam de bruine fond toe, blijf roeren.
  • Plaats het bouquet garni in de saus.
  • Laat de saus 1 uur sudderen op laag vuur, af en toe roeren.
  • Verwijder het bouquet garni en zeef de saus.

Voeding

Calories: 100kcal

Notities

 

Alle bruine sauzen

Foto’s