Mornaysaus

Mornaysaus - Bechamelsaus - boter - melk - bloem - peper - zout - nootmuskaat - gerapste kaas - Franse kaassaus

Mornaysaus

Een klassieke Franse kaassaus op basis van een Bechamelsaus
No ratings yet
Afdrukken Pin FB X Rate
Gang: Hoofdgerecht, Voorgerecht
Keuken: Frans
Trefwoord: franse sauzen, kaassaus, mornaysaus
Totale Tijd: 20 minuten
Porties: 4
Calorieën: 200kcal

Ingrediënten

Werkwijze

  • Bereid de Bechamelsaus volgens het basisrecept.
  • Zodra de Bechamelsaus klaar is, haal van het vuur en roer de geraspte Gruyère en Parmezaanse kaas erdoor tot ze volledig zijn gesmolten.
  • Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.

Voeding

Calories: 200kcal

Notities

Je kunt de soorten kaas variëren afhankelijk van je persoonlijke voorkeur.
 

Onze recepten voor witte sauzen

 

Foto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating