Currysaus of Kerriesaus

Deze currysaus (of kerriesaus) combineert de rijke smaken van kokosmelk en curry voor een eenvoudige, doch smaakvolle toevoeging aan je gerechten.
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: curry, kerrie

Ingrediënten
 

  • 400 g kokosmelk
  • 100 g water
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 1 el currykruiden

Instructies

  • Doe de kokosmelk en het water in een middelgrote sauspan.
  • Verkruimel het kippenbouillonblokje in de pan en voeg de currykruiden toe.
    Curry of kerrie kruiden Boni
  • Breng het mengsel aan de kook op middelhoog vuur en roer regelmatig om de ingrediënten goed te mengen.
  • Zodra de saus kookt, zet het vuur laag en laat het 10 minutenof meer zachtjes doorkoken tot de saus iets indikt.
  • De ene curry is fijner dan de andere. Soms kan het handig zijn om even de mixer te gebruiken om grof curry poeder fijn te malen. Nog beter is een vijzel of kruidenmolen te gebruiken om het currykruid fijnen te malen voor het gebruik.
    Zoals je ziet op de foto is dit hier niet gebeurd.
  • Haal de saus van het vuur en laat het een paar minuten afkoelen voordat je het serveert.

Opmerkingen

  • Curry of kerrie is een mengeling van diverse kruiden. Bijgevolg kan ieder merk zijn smaak en sterkte hebben. Hou hier rekening mee door voorzichtig te doseren, regelmatig te proeven om eventueel bij te kruiden indien nodig.
  • De ene curry is fijner dan de andere. Soms kan het handig zijn om even de mixer te gebruiken om grof curry poeder fijn te malen. Nog beter is een oude koffiemolen te gebruiken om het currykruid fijnen te malen voor het gebruik.

Variaties

  • Doe een blikje ananas open, snij enkele schijfjes in stukken en voeg aan de saus toe samen met enkele lepels van het ananassap.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Scroll naar boven