Pita Huys Special

Een Grieks geïnspireerde pita-schotel bomvol frisse en smakelijke ingrediënten – Proef de mediterrane flair met elke hap van deze heerlijke pita, gevuld met knapperige groenten en een romige tzatziki-saus
Totale tijd: 1 uur 30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Midden-Oosten
Trefwoord: pita, schotel
Porties: 4
calorieën: 1050kcal

Ingrediënten
 

Instructies

Tzatziki

  • Ontdek ons recept voor 4 portie's tzatziki

Bord opmaken:

  • Begin met een bedje van ijsbergsla op elk bord, gekruid met peper en zout.
  • Leg de gehalveerde kerstomaten, blokjes feta en rode ui bovenop de sla, en bestrooi met wat oregano voor extra smaak.
  • Plaats de geraspte wortels aan de linkerkant van het bord.
  • Schep de tzatziki-saus aan de rechterkant van het bord.
  • Leg de mais in het midden tussen de wortels en de tzatziki-saus.
  • Leg het gebakken pitavlees vooraan op het bord.
  • Serveer met een getoast pita broodje aan de zijkant.
  • Nodig iedereen uit om hun eigen pita te vullen en te genieten van de Pita Huys Special!

Vlees en brood

  • Bak het pitavlees in een hete pan tot het gaar en licht knapperig is. Het vlees heeft genoeg eigen vet, dus extra olie is niet nodig.
  • Toast de pita broodjes in een broodrooster tot ze warm en licht knapperig zijn.

Voedingswaarden

Calories: 1050kcal

Extra
  • Groene pepers
Tzatziki
Een verfrissende Griekse yoghurtdip met komkommer en knoflook, perfect als bijgerecht of saus.
Check out this recipe
Tzatziki

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Scroll naar boven