Ga naar de inhoud
pitaschotel Huys (vlees - tzatziki - mais - wortel - ijsbergsla - kerstomaten - rode ui - feta - oregano - pezo

Pita Huys Special

Een Grieks geïnspireerde pita-schotel bomvol frisse en smakelijke ingrediënten – Proef de mediterrane flair met elke hap van deze heerlijke pita, gevuld met knapperige groenten en een romige tzatziki-saus
Totale tijd: 1 uur 30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Midden-Oosten
Trefwoord: pita, schotel
Porties: 4
calorieën: 1050kcal

Ingrediënten

Voor de tzatziki-saus:

Instructies

Tzatziki-saus voorbereiden:

  • Was de komkommer goed en rasp deze met een grove rasp.
  • Leg de geraspte komkommer in een zeef en druk met de achterkant van een lepel om zoveel mogelijk vocht eruit te drukken. Laat het uitlekken tot het meeste vocht is verwijderd.
  • Meng in een kom de uitgelekte komkommer, zout, peper, Griekse yoghurt, en dille. Roer goed en zet opzij.

Bord opmaken:

  • Begin met een bedje van ijsbergsla op elk bord, gekruid met peper en zout.
  • Leg de gehalveerde kerstomaten, blokjes feta en rode ui bovenop de sla, en bestrooi met wat oregano voor extra smaak.
  • Plaats de geraspte wortels aan de linkerkant van het bord.
  • Schep de tzatziki-saus aan de rechterkant van het bord.
  • Leg de mais in het midden tussen de wortels en de tzatziki-saus.
  • Leg het gebakken pitavlees vooraan op het bord.
  • Serveer met een getoast pita broodje aan de zijkant.
  • Nodig iedereen uit om hun eigen pita te vullen en te genieten van de Pita Huys Special!

Vlees en brood

  • Bak het pitavlees in een hete pan tot het gaar en licht knapperig is. Het vlees heeft genoeg eigen vet, dus extra olie is niet nodig.
  • Toast de pita broodjes in een broodrooster tot ze warm en licht knapperig zijn.

Notities

Extra
  • Groene pepers

Nutrition

Calories: 1050kcal
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Tags: