Chocolade Sinterklaas figuren
Ontdek de kunst van het creëren van Sinterklaasfiguren met drie soorten chocolade – een zoete traditie voor de feestdagen!
Chocolade Sinterklaas figuren Lees meer »
Ontdek de kunst van het creëren van Sinterklaasfiguren met drie soorten chocolade – een zoete traditie voor de feestdagen!
Chocolade Sinterklaas figuren Lees meer »
Ontdek een hartverwarmende soep die de zoetheid van wortelen combineert met de frisheid van sinaasappel.
Wortelsoep met Kruidenkaas Lees meer »
Een verrassend tintje van appelmoes geeft deze stevige Chinese tomatensoep een unieke zoete twist.
Zoet-pittige Chinese Tomatensoep met Kip en Appelmoes Lees meer »
Geniet van deze heerlijke zelfgemaakte Melo Cakes met een knapperige bodem, zachte vulling en chocolade afwerking.
Knapperige zoetigheden met een unieke transferbedrukking.
Ontdek de verrukkelijke combinatie van chocolade en geroosterde kokos, gepresenteerd in verfijnde, bedrukte vierkantjes.
Kokos-Chocolade Krokantjes Lees meer »
Romige melkchocolade en hazelnootpraline verrassingen
Sneeuwballen met een Twist Lees meer »
Een stap-voor-stap gids om de ultieme truffels te maken, waar de rijke smaken van melkchocolade en hazelnootpraliné samenkomen.
Duik in de technieken van tableren, en ontdek waarom een tempereermachine je beste vriend is.
Er zijn verschillende manieren om chocolade op te warmen, van de traditionele au bain-marie-methode tot het gebruik van een magnetron. Voor dit blog kiezen we echter voor de meest nauwkeurige en efficiënte methode (thuis): de chocolade tempereermachine.
De Kunst van het Tempereer proces Lees meer »
Duik in de rijke variëteiten van chocolade en ontdek de unieke smaken en texturen van pure, melk-, witte en ruby chocolade.
De 4 soorten chocolade Lees meer »
Van Cacaoboon tot de basis ingrediënten voor chocolade
Van Cacaoboon tot de basis ingrediënten voor chocolade Lees meer »
Vanaf september 2023, is een nieuw hoofdstuk in mijn chocolade avontuur begonnen met de start van de “Eenvoudige chocoladeproducten” cursus bij CVO Gent. Gedurende 18 sessies, gespreid over een aantal maanden, is elke vier uur durende les een duik in de fijne kneepjes van chocoladebereiding. Onder begeleiding van de deskundige chocolatier Rudi Van Eenooge, kijk ik er naar uit om mijn kennis en vaardigheden in deze zoete kunst te verdiepen.
Mijn Chocolade Avontuur bij CVO Gent Lees meer »
Een romige, rijke pasta vermengd met sappige, licht pittige gambas en verse, sappige kerstomaten, afgewerkt met een vleugje verse peterselie.
Gamba’s à la Mediterranea Lees meer »