Wortelsoep met Kruidenkaas

Ontdek een hartverwarmende soep waar de zoetheid van wortelen verrijkt wordt met kruidenkaas.
Totale tijd: 1 uur
Gang: Soep
Keuken: internationaal
Trefwoord: kruidenkaas, wortelsoep
Porties: 8
calorieën: 100kcal

Ingrediënten
 

Optioneel

Instructies

  • Verhit wat olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de wortelen, ui, en prei toe en bak ze lichtjes aan.
  • Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep 30 minuten zachtjes koken tot de wortelen zacht zijn.
  • Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa.
  • Roer de kruidenkaas door de soep en verwarm nog enkele minuten.
  • Voeg het sap van 1 appelsien toe. (optioneel)
  • Breng op smaak met peper en zout. Serveer de soep
  • Garneer met blaadjes peterselie, dille, en basilicum. (optioneel)

Voedingswaarden

Calories: 100kcal

  • Pas de hoeveelheid kruidenkaas aan naar eigen voorkeur voor een romiger of lichtere textuur.
  • De sinaasappel geeft een frisse, zoetige toets die perfect past bij de wortel.

Varianten:

  • Probeer limoensap in plaats van sinaasappelsap voor een meer exotische twist.
  • Voeg een beetje gember toe voor extra pit.

 

Alle soepen

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Scroll naar boven