Porties: 8
calorieën: 100kcal
Ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 1 ui (fijngesneden)
- 1 wit van prei (fijngesneden)
- 1 kg wortelen (geschild en in stukken gesneden)
- 2 l groentebouillon
- 1 el kruidenkaas
- peper (naar smaak)
- zout (naar smaak)
Optioneel
- 1 appelsien (geperst)
- 1 kl peterselie
- 1 kl dille
- 3 blaadjes basilicum
Instructies
- Verhit wat olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de wortelen, ui, en prei toe en bak ze lichtjes aan.
- Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep 30 minuten zachtjes koken tot de wortelen zacht zijn.
- Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa.
- Roer de kruidenkaas door de soep en verwarm nog enkele minuten.
- Voeg het sap van 1 appelsien toe. (optioneel)
- Breng op smaak met peper en zout. Serveer de soep
- Garneer met blaadjes peterselie, dille, en basilicum. (optioneel)
Voedingswaarden
Calories: 100kcal
- Pas de hoeveelheid kruidenkaas aan naar eigen voorkeur voor een romiger of lichtere textuur.
- De sinaasappel geeft een frisse, zoetige toets die perfect past bij de wortel.
Varianten:
- Probeer limoensap in plaats van sinaasappelsap voor een meer exotische twist.
- Voeg een beetje gember toe voor extra pit.