Wortelsoep met Kruidenkaas

A bowl of vibrant, bright orange carrot soup with no toppings, placed on a rustic wooden table. Beside the bowl, display key ingredients_ whole carrot

Wortelsoep met Kruidenkaas

Ontdek een hartverwarmende soep waar de zoetheid van wortelen verrijkt wordt met kruidenkaas.
5 from 1 vote
Afdrukken Pin FB X Rate
Gang: Soep
Keuken: internationaal
Trefwoord: kruidenkaas, wortelsoep
Totale Tijd: 1 uur
Porties: 8
Calorieën: 100kcal

Ingrediënten

Optioneel

Werkwijze

  • Verhit wat olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de wortelen, ui, en prei toe en bak ze lichtjes aan.
  • Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep 30 minuten zachtjes koken tot de wortelen zacht zijn.
  • Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa.
  • Roer de kruidenkaas door de soep en verwarm nog enkele minuten.
  • Voeg het sap van 1 appelsien toe. (optioneel)
  • Breng op smaak met peper en zout. Serveer de soep
  • Garneer met blaadjes peterselie, dille, en basilicum. (optioneel)

Voeding

Calories: 100kcal

Notities

  • Pas de hoeveelheid kruidenkaas aan naar eigen voorkeur voor een romiger of lichtere textuur.
  • De sinaasappel geeft een frisse, zoetige toets die perfect past bij de wortel.

Varianten:

  • Probeer limoensap in plaats van sinaasappelsap voor een meer exotische twist.
  • Voeg een beetje gember toe voor extra pit.

 

Alle soepen

Foto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating