Ga naar de inhoud
Home » About me

About me

Mijn Culinaire en Technologische Reis: Van Code tot Kok naar Chocolatier

Hallo! Ik ben Jo Huys, een fervent liefhebber van zowel de wereld van code als die van cacao. Mijn reis begon toen ik deze blog lanceerde als een platform om te experimenteren en te leren in het digitale domein, parallel aan mijn professionele leven als softwareontwikkelaar. Wat begon als een technische verkenning, veranderde al snel in een culinair avontuur toen ik besloot een professionele koksopleiding te volgen.

De ervaring opende een wereld van smaken, technieken en culinaire creativiteit voor mij. Met elke gesneden groente en elk bereid gerecht, groeide mijn passie voor de keuken. Nu, na het afronden van mijn koksopleiding, heb ik een nieuwe liefde ontdekt: de kunst van het chocolade maken. Ik ben momenteel bezig met een opleiding tot chocolatier, en de wereld van cacao heeft een nieuwe horizon van smaakontdekking en creativiteit voor mij onthuld.

Developer - Chef - Chocolatier

Ik ben van plan om deze blog te transformeren in een ruimte waar ik mijn chocoladeavonturen kan documenteren en delen. Het schrijven, uitwerken en toepassen van chocoladerecepten stelt me in staat om de kennis en vaardigheden die ik opdoe te consolideren en verder te ontwikkelen. Elke post is een reflectie van mijn groei en ontdekkingen in de culinaire wereld, vooral gericht op chocolade.

johuys.be is niet alleen een persoonlijke culinaire dagboek, maar ook een platform waar ik graag mijn kennis en ervaring deel met iedereen die geïnteresseerd is in koken, bakken en chocolade. Ik hoop dat de recepten, tips en verhalen die ik deel je zullen inspireren en helpen op je eigen culinaire reis.

Ik nodig je uit om samen met mij op deze smakelijke reis te gaan. Laten we samen de vele smaken en texturen verkennen die de wereld van eten – en chocolade – te bieden heeft. Ik kijk ernaar uit om mijn liefde voor koken, chocolade en technologie met je te delen!

Mijn Opleiding bij CVO Gent: Een Fundament voor Culinaire Passie

Bij CVO Gent heb ik de opleidingen hulp-kok en kok voltooid, en ik kan niet genoeg benadrukken hoe waardevol deze ervaring is geweest voor mijn culinaire reis. De toegewijde docenten en inspirerende leeromgeving hebben mijn passie voor koken en voeding aanzienlijk versterkt. Of het nu ging om traditionele Belgische gerechten of moderne culinaire technieken, CVO Gent heeft me het vertrouwen en de vaardigheden gegeven om zelfstandig de veelzijdige wereld van voeding verder te verkennen.

Wat me vooral bijbleef, is de enorme inzet van elke docent om studenten niet alleen technische vaardigheden bij te brengen, maar ook een diep begrip en waardering voor voeding als een kunstvorm. Dankzij deze opleiding ben ik in staat geweest om mijn blog te vullen met een breed scala aan recepten en culinaire avonturen, die ik met veel plezier deel met mijn lezers.

Deze opleiding was meer dan alleen een studie; het was een transformerende ervaring die een integraal onderdeel is geworden van mijn culinaire identiteit. De kennis en inspiratie die ik heb opgedaan bij CVO Gent blijven een constante bron van motivatie als ik mijn eigen grenzen in de keuken blijf verleggen.

Na deze transformerende ervaring bij CVO Gent, ben ik nu bezig met het volgen van een gespecialiseerde opleiding tot chocolatier. Deze nieuwe studie opent een heel nieuw spectrum van smaak en creativiteit, wat perfect aansluit op mijn doorlopende culinaire avonturen.

Innovatie en Authenticiteit: Het Gebruik van AI op Mijn Blog

In deze tijd van technologische vooruitgang geloof ik sterk in het omarmen van innovatie, en dat strekt zich uit tot mijn blog. Ik maak dagelijks gebruik van Kunstmatige Intelligentie (AI) in mijn professioneel leven en ook om sommige aspecten van mijn blog te verbeteren en te verrijken. Bijvoorbeeld, sommige van de foto’s op deze site zijn met liefde en zorg gegenereerd door AI-technologie. Dit stelt me in staat om visueel aantrekkelijke en illustratieve afbeeldingen te presenteren, zelfs wanneer ik niet in staat ben om mijn eigen fotografie te leveren.

Mijn doel is altijd om een authentieke en verrijkende ervaring te bieden aan mijn lezers. De AI-gegenereerde afbeeldingen zijn zorgvuldig geselecteerd en gecreëerd met de bedoeling om de schoonheid en de essentie van elk gerecht of onderwerp nauwkeurig vast te leggen. AI is niet feilloos en dat is detecteerbaar als je naar de details kijkt. Toch dienen ze als een verlengstuk van mijn creatieve expressie en de passie die ik in elke maaltijd en elk recept stop.

Ik hoop dat deze innovatieve aanpak bijdraagt aan de visuele en educatieve waarde van mijn blog, terwijl ik blijf streven naar een authentieke verbinding met iedereen die mijn culinaire avonturen hier volgt. De combinatie van traditionele culinaire kunst en moderne technologie is een opwindende manier om te leren, te groeien en te delen in de wondere wereld van eten.

Blog AI