Meesterlijke Melkchocolade Truffels met Hazelnootpraliné
De Eindeloze Mogelijkheden van zelf Truffels en Pralines makenEen stap-voor-stap gids om de ultieme truffels te maken, waar de rijke smaken van melkchocolade en hazelnootpraliné samenkomen.Als je denkt aan truffels en pralines, is het woord dat in me opkomt: "variëteit". De combinaties zijn werkelijk eindeloos. Van de vulling tot de buitenste laag, elk onderdeel is een kans om je creativiteit de vrije loop te laten.Voor de truffels die ik onlangs heb gemaakt, koos ik voor een klassieke maar heerlijke combinatie: melkchocolade met een hazelnootpralinévulling. Het resultaat? Truffels die tussen de 14 en 17 gram wogen en een smaak hadden die puur genot was.
Afdrukken
Pin
FB
X
Rate
Porties: 100 stuks
Calorieën: 90kcal
Cost: €20
Benodigdheden
- keukenrobot (met K stuk)
- 2 chocolade vorken
- 2 chocolade plamuur messen
- 1 plank om de vulling te spuiten
- 1 bakpapier zelfde grootte als de plank
- 1 spuitzak
- 1 effen douille maat 8 of 10
- 1 schaar
- 1 mengkom voor de chocolade
Ingrediënten
Voor de vulling (6-7g / stuk)
- 200 gr boter (op kampertemperatuur)
- 40 gr fondantsuiker
- 200 gr hazelnootpraliné (Callebaut)
- 320 gr getempereerde melkchocolade
Voor de schilfers (2-3g / stuk)
- 300 gr melk chocolade
Voor de getempereerde chocolade (5-6g / stuk)
- 600 gr melk chocolade
Werkwijze
- Voorbereiding: Zorg dat alle ingrediënten en het materiaal klaarstaan.
Vulling
- Gebruik een keukenrobot om de 200 gr boter los te kloppen. Voeg de 40 gr fondantsuiker toe in kleine hoeveelheden en mix goed.
- Meng met de hand de 200 gr hazelnootpraliné door het botermengsel.
- Voeg 320 gr getempereerde melkchocolade toe en meng tot een homogene massa.
- Doe het mengsel in een spuitzak en spuit kleine porties op een bakplaat. Plaats in de koelkast om uit te harden.
Getempereerde Melkchocolade
- Verwarm alle melkchocolade tot een 40-45°C. Giet 2/3 op een marmeren tablet en beweeg het rond tot het afkoelt tot ongeveer 25°C. Meng dit terug met de resterende 1/3 warme melkchocolade. Het resultaat moet ongeveer 30°C zijn en is getempereerde chocolade.
Melkchocoladeschilfers
- Gebruik een pollepel om een hoeveelheid getempereerde chocolade op een marmeren tablet uit te gieten. Spreid het dun uit met een plamuurmes.
- Schraap de chocolade meteen af met behulp van een plamuurmes om schilfers te maken.
Samenstellen
- Doppen: Neem de gekoelde vulling en dop deze in de getempereerde melkchocolade. Doe dit met max 5 tegelijk.
- Rollen: Rol de gedoopte vulling in de melkchocoladeschilfers.
- Koelen: Plaats de afgewerkte truffels terug in de koelkast om volledig uit te harden.
- Herhaal dit process maar controleer regelmatig de temperatuur van de chocolade. Verwarm extra indien nodig. Vergeet ook niet regelmatig te roeren in de chocolade.
- Laat deze nog wat afkoelen.
- Je truffels zijn klaar om gegeten te worden!
Voeding
Serving: 1stuk | Calories: 90kcal