Zoet-pittige Chinese Tomatensoep met Kip en Appelmoes

Een verrassend tintje van appelmoes geeft deze stevige Chinese tomatensoep een unieke zoete twist.
Totale tijd: 1 uur 30 minuten
Gang: Soep
Keuken: Aziatisch, Chiniees
Trefwoord: chinese tomatensoep, kippensoep recept
Porties: 4
calorieën: 350kcal

Ingrediënten
 

Optioneel

Instructies

  • Breng de kippenbouillon aan de kook en voeg de kippenbillen toe. Laat dit ongeveer 30 min zachtjes koken of tot de kip gaar is.
  • Haal de kippenbillen uit de bouillon, laat ze iets afkoelen.
  • Voeg de geraspte gember, appelmoes, suiker, en tomatenpuree toe aan de bouillon. Roer goed door en laat 10 minuten zachtjes koken.
  • Doe de sojasaus erbij en proef of de soep goed op smaak is. Voeg eventueel extra suiker of sojasaus toe.
  • Voeg de noedels toe aan de soep en kook deze volgens de instructies op de verpakking.
  • Pluk het vlees van de botten. Snijd het vlees in stukjes.Voeg het geplukte kippenvlees toe aan de soep en verwarm het geheel nog enkele minuten.

Optioneel

  • Voeg een mespunt sambal oelek aan de soep toe.
  • Serveer de soep in kommen en garneer met de lente-ui en/of de koriander.

Voedingswaarden

Calories: 350kcal

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Scroll naar boven