Zoet-pittige Chinese Tomatensoep met Kip en Appelmoes

-bowl-of-Chinese-tomato-soup-with-a-smooth-red-broth-showcasing-only-specific-visible-ingredients-in-the-soup.-The-soup-contains-cooked-noodles-pi

Zoet-pittige Chinese Tomatensoep met Kip en Appelmoes

Een verrassend tintje van appelmoes geeft deze stevige Chinese tomatensoep een unieke zoete twist.
5 from 1 vote
Afdrukken Pin FB X Rate
Gang: Soep
Keuken: Aziatisch, Chiniees
Trefwoord: chinese tomatensoep, kippensoep recept
Totale Tijd: 1 uur 30 minuten
Porties: 4
Calorieën: 350kcal

Ingrediënten

Optioneel

Werkwijze

  • Breng de kippenbouillon aan de kook en voeg de kippenbillen toe. Laat dit ongeveer 30 min zachtjes koken of tot de kip gaar is.
  • Haal de kippenbillen uit de bouillon, laat ze iets afkoelen.
  • Voeg de geraspte gember, appelmoes, suiker, en tomatenpuree toe aan de bouillon. Roer goed door en laat 10 minuten zachtjes koken.
  • Doe de sojasaus erbij en proef of de soep goed op smaak is. Voeg eventueel extra suiker of sojasaus toe.
  • Voeg de noedels toe aan de soep en kook deze volgens de instructies op de verpakking.
  • Pluk het vlees van de botten. Snijd het vlees in stukjes.Voeg het geplukte kippenvlees toe aan de soep en verwarm het geheel nog enkele minuten.

Optioneel

  • Voeg een mespunt sambal oelek aan de soep toe.
  • Serveer de soep in kommen en garneer met de lente-ui en/of de koriander.

Voeding

Calories: 350kcal

Notities

Alle soepen

Foto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating