Porties: 60
calorieën: 80kcal
Materiaal
Ingrediënten
- 1 doos kogeltruffels (of truffelkogels (witte))
Ganache
- 100 g room
- 350 g witte chocolade
- 80 g witte wijn
Het dompelen
- 300 g witte chocolade ((getempereerd))
- 200 g bresilienne
Instructies
Ganache
- Smelt de witte chocolade
- Breng de room aan de kook.
- Giet de room over de gesmolten witte chocolade en mix tot een gladde massa.
- Laat het mengsel afkoelen en voeg dan de witte wijn toe.
- Doe de ganache in een spuitzak. Zorg ervoor dat de ganache een temperatuur heeft lager dan 30°C anders smelten de kogeltruffels.
- Laat 10-15 minuten afkoelen in de frigo tot de ganache is opgesteven.
Afsluiten
- Doe een beetje getempereerde witte chocolade in de andere helft van de plastieken omhulsel en leg dit bovenop de andere helft. Druk zachtjes aan tot alles goed afsluit.
- Zet een 10-tal minuten in de frigo
Afwerking
- Ontvorm de truffels
- Dompel de truffels in getempereerde witte chocolade.
- Rol de truffels in de bresilienne.
- Zet op keukenpapier. Laat de truffels afkoelen en hard worden.
Voedingswaarden
Serving: 1st | Calories: 80kcal