Giet de room over de gesmolten witte chocolade en mix tot een gladde massa.
Laat het mengsel afkoelen en voeg dan de witte wijn toe.
Doe de ganache in een spuitzak. Zorg ervoor dat de ganache een temperatuur heeft lager dan 30°C anders smelten de kogeltruffels.
Laat 10-15 minuten afkoelen in de frigo tot de ganache is opgesteven.
Afsluiten
Doe een beetje getempereerde witte chocolade in de andere helft van de plastieken omhulsel en leg dit bovenop de andere helft. Druk zachtjes aan tot alles goed afsluit.
Zet een 10-tal minuten in de frigo
Afwerking
Ontvorm de truffels
Dompel de truffels in getempereerde witte chocolade.
Rol de truffels in de bresilienne.
Zet op keukenpapier. Laat de truffels afkoelen en hard worden.
Voedingswaarden
Serving: 1st | Calories: 80kcal
bron en inspiratie – CVO Gent – Cursus Eenvoudige Chocolade