Truffels met ganache van Batida de Côco

Coco Loco – Luxe fondant truffels met een hart van Batida de Côco omhuld in een aromatische kokosrasp
Totale tijd: 3 uur
Gang: Dessert
Keuken: Belgisch
Trefwoord: Batida de Côco, belgische chocolade, Belgische desserts, chocolade, kogeltruffels, truffels
Porties: 60
calorieën: 80kcal

Materiaal

Ingrediënten
 

Ganache

  • 180 g room
  • 20 g melk
  • 300 g chocolade ((fondant / gesmolten / niet getempereerd))
  • 50 g Batida de Côco
  • 20 g kokosrasp ((geroosterd))

De afwerking

  • 300 g chocolade ((fondant / getempereerd))
  • 50 g kokosrasp ((geroosterd))

Instructies

Ganache

  • Smelt de fondant chocolade
  • Breng de room en melk aan de kook.
  • Giet dit mengsel over de gesmolten fondant chocolade en mix tot een gladde massa.
  • Voeg de kokosrasp toe.
  • Laat het mengsel een beetje afkoelen. Voeg dan pas de Batida de Côco toe.
  • Doe de ganache in een spuitzak. Zorg ervoor dat de ganache een temperatuur heeft lager dan 30°C anders smelten de kogeltruffels.
  • Verwijder het bovenste deksel van de kogeltruffels en bewaar deze voor later. Laat de kogeltruffels in het plastiek zitten. Vul de truffelvormen met de ganache.
  • Laat 10-15 minuten afkoelen in de frigo tot de ganache is opgesteven.

Afsluiten

  • Doe wat getempereerde fondant chocolade in de andere helft van de plastieken omhulsel en leg dit bovenop de andere helft. Druk zachtjes aan tot alles goed afsluit.
  • Zet een 10-tal minuten in de frigo

Afwerking

  • Ontvorm de truffels
  • Dompel de truffels in getempereerde fondant chocolade en rol deze door de kokosrasp.
  • Laat de truffels afkoelen en hard worden.

Voedingswaarden

Serving: 1st | Calories: 80kcal

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Scroll naar boven