Truffels met ganache van Poire William

witte chocoladekogels met ganache van Poire William en fondant chocolade

Truffels met ganache van Poire William

Ontdek de kunst van het maken van Williamtruffels, waarbij de rijke smaken van fondantchocolade en Poire William perfect samensmelten met de witte kogeltruffels.
4.50 from 2 votes
Afdrukken Pin FB X Rate
Gang: Dessert
Keuken: Belgisch
Trefwoord: belgische chocolade, Belgische desserts, chocolade, poire william, truffels
Totale Tijd: 3 uur
Porties: 60
Calorieën: 80kcal

Benodigdheden

Ingrediënten

Ganache

  • 180 gr room
  • 20 gr melk
  • 300 gr fondant chocolade
  • 30 gr Poire William

Het dompelen

  • 300 gr witte chocolade (getempereerd)

Voor het spritsen

  • 60 gr melkchocolade (getempereerd)
  • 60 gr fondant chocolade (getempereerd)

Werkwijze

Ganache

  • Smelt de fondant chocolade
  • Breng de room en melk aan de kook.
  • Giet dit mengsel over de gesmolten fondant chocolade en mix tot een gladde massa.
  • Laat het mengsel afkoelen en voeg dan de Poire William toe.
  • Doe de ganache in een spuitzak. Zorg ervoor dat de ganache een temperatuur heeft lager dan 30°C anders smelten de kogeltruffels.
  • Verwijder het bovenste deksel van de kogeltruffels en bewaar deze voor later. Laat de kogeltruffels in het plastiek zitten. Vul de truffelvormen met de ganache.
  • Laat 10-15 minuten afkoelen in de frigo tot de ganache is opgesteven

Afsluiten

  • Doe wat getempereerde witte chocolade in de andere helft van de plastieken omhulsel en leg dit bovenop de andere helft. Druk zachtjes aan tot alles goed afsluit.
    deksel witte kogel truffels spuiten
  • Zet een 10-tal minuten in de frigo

Afwerking

  • Ontvorm de truffels
  • Dompel de truffels in getempereerde witte chocolade en zet ze voorzichtig op bladpapier
  • Laat de truffels afkoelen en hard worden.
  • Vul een cornetje op met getempereerde melkchocolade
  • Sprits met de melkchocolade
    Spritsen met melkchocolade
  • Vul een cornetje op met getempereerde fondantchocolade
  • Sprits met de fondant chocolade diagonaal tegneover de melkchocolade
    witte chocoladekogels gespritst met poire williams ganache

Voeding

Serving: 1st | Calories: 80kcal

Foto’s

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Erik Gauthier schreef:

    fantastisch!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating