Truffels met ganache van Poire William
Ontdek de kunst van het maken van Williamtruffels, waarbij de rijke smaken van fondantchocolade en Poire William perfect samensmelten met de witte kogeltruffels.
Afdrukken
Pin
FB
X
Rate
Porties: 60
Calorieën: 80kcal
Ingrediënten
- 1 doos kogeltruffels of truffelkogels (witte)
Het dompelen
- 300 gr witte chocolade (getempereerd)
Voor het spritsen
- 60 gr melkchocolade (getempereerd)
- 60 gr fondant chocolade (getempereerd)
Werkwijze
Ganache
- Smelt de fondant chocolade
- Breng de room en melk aan de kook.
- Giet dit mengsel over de gesmolten fondant chocolade en mix tot een gladde massa.
- Laat het mengsel afkoelen en voeg dan de Poire William toe.
- Doe de ganache in een spuitzak. Zorg ervoor dat de ganache een temperatuur heeft lager dan 30°C anders smelten de kogeltruffels.
- Verwijder het bovenste deksel van de kogeltruffels en bewaar deze voor later. Laat de kogeltruffels in het plastiek zitten. Vul de truffelvormen met de ganache.
- Laat 10-15 minuten afkoelen in de frigo tot de ganache is opgesteven
Afsluiten
- Doe wat getempereerde witte chocolade in de andere helft van de plastieken omhulsel en leg dit bovenop de andere helft. Druk zachtjes aan tot alles goed afsluit.
- Zet een 10-tal minuten in de frigo
Afwerking
- Ontvorm de truffels
- Dompel de truffels in getempereerde witte chocolade en zet ze voorzichtig op bladpapier
- Laat de truffels afkoelen en hard worden.
- Vul een cornetje op met getempereerde melkchocolade
- Sprits met de melkchocolade
- Vul een cornetje op met getempereerde fondantchocolade
- Sprits met de fondant chocolade diagonaal tegneover de melkchocolade
Voeding
Serving: 1st | Calories: 80kcal
fantastisch!