Vegan Frambozen Truffels
Ervaar de frisse, fruitige smaak van frambozen in deze heerlijke vegan truffels, omhuld met een rijke laag pure chocolade.
Afdrukken
Pin
FB
X
Rate
Porties: 50 truffefels
Ingrediënten
Ganache
- 150 gr frambozenpuree
- 80 gr amandelmelk
- 30 gr citroensap
- 30 gr glucose
- 60 gr trimoline
- 60 gr dextrose
- 3 gr citroen zeste
- 400 gr NXT pure chocolade
- 25 gr margarine vegan
Afwerking
- 400 gr NXT melkchocolade
- 150 gr NXT melkchocolade voor schilfers
Werkwijze
- Breng de frambozenpuree, amandelmelk, citroensap, glucose, trimoline en dextrose aan de kook.
- Voeg de citroen zeste toe tijdens het koken.
- Giet dit mengsel over de pure chocolade.
- Emulgeer met een staafmixer voor 1 minuut.
- Voeg de boter toe en emulgeer nog 2 minuten.
- Stort het mengsel op een plaat met plasticfolie erbovenop en koel tot het spuitbaar is.
- Spuit kleine bolletjes en stop deze 30' in de diepvries.
- Maak schilfers
- Dompel de truffels in NXT pure chocolade en daarna in de schilfers
- Laat uitharden.