Truffels met framboos

bespoten kogeltruffels

Truffels met frambozen

Fruitige Verrassing – Melkchocolade truffels met een hart van frambozenjenever
No ratings yet
Afdrukken Pin FB X Rate
Gang: Dessert
Keuken: Belgisch
Trefwoord: belgische chocolade, Belgische desserts, chocolade, frambozen, kogeltruffels, truffels
Totale Tijd: 3 uur
Porties: 60
Calorieën: 80kcal

Benodigdheden

Ingrediënten

Ganache

Werkwijze

Ganache

  • Smelt de chocolade
  • Breng de frambozenpuree, de citroenpuree, de trimoline en de sorbitolpoeder aan de kook. Laat 1 min zachtjes koken.
    frambozen ganache
  • Laat afkoelen tot onder de 75°C en voeg dan het mengsel toe aan de gesmolten chocolade (melk en fondant)
  • Voeg de boter en de room toe en mix de samenstelling
    frambozen ganache mixen met boter en room
  • Doe de ganache in een spuitzak. Zorg ervoor dat de ganache een temperatuur heeft lager dan 30°C anders smelten de kogeltruffels.
  • Verwijder het bovenste deksel van de kogeltruffels en bewaar deze voor later. Laat de kogeltruffels in het plastiek zitten. Vul de truffelvormen met de ganache.
  • Laat 10-15 minuten afkoelen in de frigo tot de ganache is opgesteven.

Afsluiten

  • Doe wat getempereerde chocolade in de andere helft van de plastieken omhulsel en hou tempo aan. Doe dit ook op een handdoek en niet op de marmer. Dit om een te snelle stolling te voorkomen.
    Deksel kogeltruffels opspuiten
  • Leg dit bovenop de andere helft. Druk zachtjes aan tot alles goed afsluit.
  • Zet een 10-tal minuten in de frigo

Afwerking

Voeding

Serving: 1st | Calories: 80kcal

Foto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating