Vegan truffel : Banaan-Kokos Truffels
Geniet van de tropische harmonie tussen banaan en kokos in deze exquise vegan truffels, verrijkt met de zachtheid van pure chocolade.
Afdrukken
Pin
FB
X
Rate
Porties: 50 truffefels
Ingrediënten
Ganache
- 150 gr banaanpuree
- 80 gr amandelmelk
- 30 gr citroensap
- 30 gr glucose
- 60 gr trimoline
- 60 gr dextrose
- 3 gr citroen zeste
- 400 gr NXT pure chocolade
- 25 gr margarine vegan
Afwerking
- 400 gr vegan chocolade getempeerd / fondant of melk
- 120 gr Kokosschilfers
Werkwijze
- Haal de bolletjes door getempereerde chocolade en rol ze daarna door dextrose.
- Breng de banaanpuree, amandelmelk, citroensap, glucose, trimoline en dextrose aan de kook.
- Voeg de citroen zeste toe tijdens het koken.
- Giet dit mengsel over de chocolade.
- Emulgeer met een staafmixer voor 1 minuut.
- Voeg de boter toe en emulgeer nog 2 minuten.
- Stort het mengsel op een plaat met plasticfolie erbovenop en koel tot het spuitbaar is.
- Spuit kleine bolletjes en stop deze 30' in de diepvries.
- Dompel de truffels in NXT pure chocolade.
- Rol de truffels in kokosschilfers voor afwerking.