Ga naar de inhoud
Vegan truffels met ganache van bloedsinaas en gemalen bresilienne

Vegan Sinaasappel-Bresilienne Truffels

Laat je betoveren door de frisse smaak van sinaasappel gecombineerd met knapperige bresilienne in deze luxueuze vegan truffels.
Totale tijd: 2 uur 30 minuten
Gang: Dessert
Keuken: dessert, veganistisch
Trefwoord: truffels, vegan truffels
Porties: 50 truffefels

Ingrediënten

Ganache

Afwerking

Instructies

  • Verwarm de sinaasappelpuree, erwtenmelk, dextrose en invertsuiker tot 80°C.
  • Giet dit mengsel over de melkchocolade.
  • Emulgeer met een staafmixer voor 1 minuut.
    Ganache emulseren met mixer
  • Voeg de boter toe en emulgeer nog 2 minuten.
  • Stort het mengsel op een plaat met plasticfolie erbovenop en koel tot het spuitbaar is.
  • Spuit kleine bolletjes en stop deze 30' in de diepvries.
    Vegan ganache spuiten voor vegan truffels
  • Dompel de truffels in NXT melkchocolade.
  • Rol de truffels in gemalen bresilienne voor de afwerking.
    Truffels rollen in gemalen bresilienne

Extra

 
bron en inspiratie – CVO Gent – Cursus Eenvoudige Chocolade

Recepten met vegan truffels

Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating