Vegan Sinaasappel-Bresilienne Truffels
Laat je betoveren door de frisse smaak van sinaasappel gecombineerd met knapperige bresilienne in deze luxueuze vegan truffels.
Afdrukken
Pin
FB
X
Rate
Porties: 50 truffefels
Ingrediënten
Ganache
- 180 gr sinaasappelpuree
- 25 gr erwtenmelk
- 50 gr dextrose
- 50 gr invertsuiker
- 505 gr NXT melkchocolade
- 100 gr vegan boter
Afwerking
- 400 gr NXT melkchocolade
- 120 gr gemalen bresilienne
Werkwijze
- Verwarm de sinaasappelpuree, erwtenmelk, dextrose en invertsuiker tot 80°C.
- Giet dit mengsel over de melkchocolade.
- Emulgeer met een staafmixer voor 1 minuut.
- Voeg de boter toe en emulgeer nog 2 minuten.
- Stort het mengsel op een plaat met plasticfolie erbovenop en koel tot het spuitbaar is.
- Spuit kleine bolletjes en stop deze 30' in de diepvries.
- Dompel de truffels in NXT melkchocolade.
- Rol de truffels in gemalen bresilienne voor de afwerking.