Truffels met ganache van kirsch

Zoete verleiding – Witte Chocolade truffels doordrenkt met Kirsch
Totale tijd: 3 uur
Gang: Dessert
Keuken: Belgisch
Trefwoord: belgische chocolade, Belgische desserts, chocolade, kirsch, kogeltruffels, truffels
Porties: 60
calorieën: 80kcal

Materiaal

Ingrediënten
 

Ganache

Het dompelen

  • 300 g witte chocolade ((getempereerd))

Instructies

Ganache

  • Smelt de witte chocolade
  • Breng de room en melk aan de kook.
  • Giet dit mengsel over de gesmolten wittechocolade en mix tot een gladde massa.
  • Laat het mengsel afkoelen en voeg dan de kirsch toe.
  • Doe de ganache in een spuitzak. Zorg ervoor dat de ganache een temperatuur heeft lager dan 30°C anders smelten de kogeltruffels.
  • Verwijder het bovenste deksel van de kogeltruffels en bewaar deze voor later. Laat de kogeltruffels in het plastiek zitten. Vul de truffelvormen met de ganache.
  • Laat 10-15 minuten afkoelen in de frigo tot de ganache is opgesteven

Afsluiten

  • Doe wat getempereerde witte chocolade in de andere helft van de plastieken omhulsel en leg dit bovenop de andere helft. Druk zachtjes aan tot alles goed afsluit.
    deksel witte kogel truffels spuiten
  • Zet een 10-tal minuten in de frigo

Afwerking

  • Ontvorm de truffels
  • Dompel de truffels in getempereerde witte chocolade en zet ze voorzichtig op bladpapier. Rol eventueel in je handen om een ruwere vorm aan te nemen.
  • Laat de truffels afkoelen en hard worden.

Voedingswaarden

Serving: 1st | Calories: 80kcal

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Scroll naar boven