Truffels met ganache van Passoã

Fondant kogeltruffels met ganache van passoa afgewerkt met kristalsuiker

Truffels met ganache van Passoã

Zoete Samba – Sappige Passoã ganache omhuld door rijke fondant chocolade truffels afgewerkt met kristalsuiker.
4.50 from 2 votes
Afdrukken Pin FB X Rate
Gang: Dessert
Keuken: Belgisch
Trefwoord: belgische chocolade, Belgische desserts, chocolade, kogeltruffels, passoa, truffels
Totale Tijd: 3 uur
Porties: 60
Calorieën: 80kcal

Benodigdheden

Ingrediënten

Ganache

  • 180 gr room
  • 20 gr melk
  • 300 gr chocolade (fondant / gesmolten / niet getempereerd)
  • 30 gr Passoã

De afwerking

Werkwijze

Ganache

  • Smelt de fondant chocolade
  • Breng de room en melk aan de kook.
  • Giet dit mengsel over de gesmolten fondant chocolade en mix tot een gladde massa.
  • Laat het mengsel een beetje afkoelen. Voeg dan pas de Passoã toe.
  • Doe de ganache in een spuitzak. Zorg ervoor dat de ganache een temperatuur heeft lager dan 30°C anders smelten de kogeltruffels.
  • Verwijder het bovenste deksel van de kogeltruffels en bewaar deze voor later. Laat de kogeltruffels in het plastiek zitten. Vul de truffelvormen met de ganache.
  • Laat 10-15 minuten afkoelen in de frigo tot de ganache is opgesteven.

Afsluiten

  • Doe wat getempereerde fondant chocolade in de andere helft van de plastieken omhulsel en leg dit bovenop de andere helft. Druk zachtjes aan tot alles goed afsluit.
  • Zet een 10-tal minuten in de frigo

Afwerking

  • Ontvorm de truffels
  • Dompel de truffels in getempereerde fondant chocolade en rol deze door de kristalsuiker.
  • Laat de truffels afkoelen en hard worden.

Voeding

Serving: 1st | Calories: 80kcal

Foto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating