Truffels met ganache van witte wijn
Luxe in Elke Hap – Truffels van Witte Chocolade met een verrassende kern van Witte Wijn Ganache afgewerkt in bresilienne.
Afdrukken
Pin
FB
X
Rate
Porties: 60
Calorieën: 80kcal
Benodigdheden
Ingrediënten
- 1 doos kogeltruffels of truffelkogels (witte)
Ganache
- 100 gr room
- 350 gr witte chocolade
- 80 gr witte wijn
Het dompelen
- 300 gr witte chocolade (getempereerd)
- 200 gr bresilienne
Werkwijze
Ganache
- Smelt de witte chocolade
- Breng de room aan de kook.
- Giet de room over de gesmolten witte chocolade en mix tot een gladde massa.
- Laat het mengsel afkoelen en voeg dan de witte wijn toe.
- Doe de ganache in een spuitzak. Zorg ervoor dat de ganache een temperatuur heeft lager dan 30°C anders smelten de kogeltruffels.
- Laat 10-15 minuten afkoelen in de frigo tot de ganache is opgesteven.
Afsluiten
- Doe een beetje getempereerde witte chocolade in de andere helft van de plastieken omhulsel en leg dit bovenop de andere helft. Druk zachtjes aan tot alles goed afsluit.
- Zet een 10-tal minuten in de frigo
Afwerking
- Ontvorm de truffels
- Dompel de truffels in getempereerde witte chocolade.
- Rol de truffels in de bresilienne.
- Zet op keukenpapier. Laat de truffels afkoelen en hard worden.
Voeding
Serving: 1st | Calories: 80kcal