Truffels met ganache van witte wijn

Luxe in Elke Hap – Truffels van Witte Chocolade met een verrassende kern van Witte Wijn Ganache afgewerkt in bresilienne.
Totale tijd: 3 uur
Gang: Dessert
Keuken: Belgisch
Trefwoord: belgische chocolade, Belgische desserts, chocolade, kogeltruffels, truffels, witte wijn
Porties: 60
calorieën: 80kcal

Materiaal

Ingrediënten
 

Ganache

  • 100 g room
  • 350 g witte chocolade
  • 80 g witte wijn

Het dompelen

  • 300 g witte chocolade ((getempereerd))
  • 200 g bresilienne

Instructies

Ganache

  • Smelt de witte chocolade
  • Breng de room aan de kook.
  • Giet de room over de gesmolten witte chocolade en mix tot een gladde massa.
  • Laat het mengsel afkoelen en voeg dan de witte wijn toe.
  • Doe de ganache in een spuitzak. Zorg ervoor dat de ganache een temperatuur heeft lager dan 30°C anders smelten de kogeltruffels.
  • Laat 10-15 minuten afkoelen in de frigo tot de ganache is opgesteven.

Afsluiten

  • Doe een beetje getempereerde witte chocolade in de andere helft van de plastieken omhulsel en leg dit bovenop de andere helft. Druk zachtjes aan tot alles goed afsluit.
  • Zet een 10-tal minuten in de frigo

Afwerking

  • Ontvorm de truffels
  • Dompel de truffels in getempereerde witte chocolade.
  • Rol de truffels in de bresilienne.
  • Zet op keukenpapier. Laat de truffels afkoelen en hard worden.

Voedingswaarden

Serving: 1st | Calories: 80kcal

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Scroll naar boven