Truffels met ganache van frambozen

Fruitige Verrassing – Melkchocolade truffels met een hart van frambozenjenever
Totale tijd: 3 uur
Gang: Dessert
Keuken: Belgisch
Trefwoord: Batida de Côco, belgische chocolade, Belgische desserts, chocolade, frambozenjenever, kogeltruffels, truffels
Porties: 60
calorieën: 80kcal

Materiaal

Ingrediënten
 

Ganache

  • 100 g frambozenpuree
  • 80 g suiker
  • 2 eierdooiers
  • 220 g chocolade ((melkchocolade / gesmolten / niet getempereerd))
  • 30 g frambozenjenever
  • 50 g boter

De afwerking

  • 150 g chocolade ((fondant / getempereerd))

Instructies

Ganache

  • Smelt de fondant chocolade
  • Breng de frambozenpuree aan de kook.
  • Klop de eierdooiers en de suiker tot een ruban.
  • Voeg toe aan de frambozenpuree en laat niet warmer worden dan 82°C (anders garen de eieren)
  • Giet dit mengsel over de gesmolten melkchocolade en mix tot een gladde massa.
  • Laat het mengsel een beetje afkoelen. Voeg dan pas de frambozenjenever toe en de boter.
  • Doe de ganache in een spuitzak. Zorg ervoor dat de ganache een temperatuur heeft lager dan 30°C anders smelten de kogeltruffels.
  • Verwijder het bovenste deksel van de kogeltruffels en bewaar deze voor later. Laat de kogeltruffels in het plastiek zitten. Vul de truffelvormen met de ganache.
  • Laat 10-15 minuten afkoelen in de frigo tot de ganache is opgesteven.

Afsluiten

  • Doe wat getempereerde melkchocolade in de andere helft van de plastieken omhulsel en leg dit bovenop de andere helft. Druk zachtjes aan tot alles goed afsluit.
  • Zet een 10-tal minuten in de frigo

Afwerking

  • Maak chocoladeschaafsels van fondantchocolade
    Chocolade schaafsels of schilfers maken
  • Ontvorm de truffels
  • Dompel de truffels in getempereerde fondant chocolade en rol deze door de chocoladeschaafsels.
  • Laat de truffels afkoelen en hard worden.

Voedingswaarden

Serving: 1st | Calories: 80kcal

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Scroll naar boven