Voeg toe aan de frambozenpuree en laat niet warmer worden dan 82°C (anders garen de eieren)
Giet dit mengsel over de gesmolten melkchocolade en mix tot een gladde massa.
Laat het mengsel een beetje afkoelen. Voeg dan pas de frambozenjenever toe en de boter.
Doe de ganache in een spuitzak. Zorg ervoor dat de ganache een temperatuur heeft lager dan 30°C anders smelten de kogeltruffels.
Verwijder het bovenste deksel van de kogeltruffels en bewaar deze voor later. Laat de kogeltruffels in het plastiek zitten. Vul de truffelvormen met de ganache.
Laat 10-15 minuten afkoelen in de frigo tot de ganache is opgesteven.
Afsluiten
Doe wat getempereerde melkchocolade in de andere helft van de plastieken omhulsel en leg dit bovenop de andere helft. Druk zachtjes aan tot alles goed afsluit.
Zet een 10-tal minuten in de frigo
Afwerking
Maak chocoladeschaafsels van fondantchocolade
Ontvorm de truffels
Dompel de truffels in getempereerde fondant chocolade en rol deze door de chocoladeschaafsels.
Laat de truffels afkoelen en hard worden.
Voedingswaarden
Serving: 1st | Calories: 80kcal
bron en inspiratie – CVO Gent – Cursus Eenvoudige Chocolade