Dompelpralines – Kokos

Witte Dompelpralines gespritst met fondant chocolade afgewerkt met kokosrasp

Dompelpralines – Kokos

Maak zelf heerlijke kokos pralines met een vleugje Batida de Coco, voor een tropische twist op je chocoladesnacks.
No ratings yet
Afdrukken Pin FB X Rate
Gang: Dessert
Keuken: Belgisch, Frans
Trefwoord: dompelpralines, pralines
Totale Tijd: 3 uur
Porties: 50 st

Benodigdheden

  • praline snijder

Ingrediënten

Ganache

  • 80 gram room
  • 20 gram melk
  • 80 gram kokos geraspt
  • 20 gram Batida de Coco kokoslikeur
  • 300 gram chocolade fondant- gesmolten – niet getempereerd

Bodem

Dompelen

  • 400 gram chocolade naar keuze – getempereerd

Afwerking

  • 100 gram chocolade naar keuze – getempeereerd – op te spritsen
  • 20 gram kokos geraspt

Werkwijze

Ganache

  • Breng de room en melk aan de kook.
  • Giet het hete mengsel over de reeds gesmolten fondantchocolade en roer goed.
  • Laat het mengsel afkoelen en voeg dan de kokosrasp en Batida de Coco toe.
  • Spreid het mengsel uit tot een dikte van 1 cm op bakpapier. Gebruik hoogtelatten of kader.
    Mokka Praline uitsmeren
  • Laat opstijven, eventueel in de frigo om het proces te versnellen.

Bodem

  • Breng na het opstijven een dun laagje getempereerde fondant chocolade aan.
  • Verwijder nu pas de hoogtelatten of de kader, eventueel met behulp van een scherp mes langs de randen snijden
  • Laat enkele minuten opstijven. Leg een extra papier op de chocolade en draai. Verwijder het papier dat nu van boven ligt.
  • Snij in vierkantjes met behulp van de praline snijder. Wacht niet tot de bodem volledig is uitgehard – dit bemoeilijkt het versnijden.

Dompelen

  • Pralineer in je favoriete chocolade. Dompel in de chocolade met de onderkant naar boven, draai om met een vork. Dompel enkele keren – verwijder overtollige chocolade en leg op een papier.

Afwerking

  • Sprits de pralines
  • Bestrooi met kokosrasp
  • Zet in de frigo.

Notities

bron en inspiratie – CVO Gent – Cursus Eenvoudige Chocolade

Recepten met dompelpralines

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating