Porties: 60
calorieën: 80kcal
Ingrediënten
- 1 doos kogeltruffels (of truffelkogels (fondant))
Ganache
- 100 g frambozenpuree
- 80 g suiker
- 2 eierdooiers
- 220 g chocolade ((melkchocolade / gesmolten / niet getempereerd))
- 30 g frambozenjenever
- 50 g boter
De afwerking
- 150 g chocolade ((fondant / getempereerd))
Instructies
Ganache
- Smelt de fondant chocolade
- Breng de frambozenpuree aan de kook.
- Klop de eierdooiers en de suiker tot een ruban.
- Voeg toe aan de frambozenpuree en laat niet warmer worden dan 82°C (anders garen de eieren)
- Giet dit mengsel over de gesmolten melkchocolade en mix tot een gladde massa.
- Laat het mengsel een beetje afkoelen. Voeg dan pas de frambozenjenever toe en de boter.
- Doe de ganache in een spuitzak. Zorg ervoor dat de ganache een temperatuur heeft lager dan 30°C anders smelten de kogeltruffels.
- Verwijder het bovenste deksel van de kogeltruffels en bewaar deze voor later. Laat de kogeltruffels in het plastiek zitten. Vul de truffelvormen met de ganache.
- Laat 10-15 minuten afkoelen in de frigo tot de ganache is opgesteven.
Afsluiten
- Doe wat getempereerde melkchocolade in de andere helft van de plastieken omhulsel en leg dit bovenop de andere helft. Druk zachtjes aan tot alles goed afsluit.
- Zet een 10-tal minuten in de frigo
Voedingswaarden
Serving: 1st | Calories: 80kcal