Ga naar de inhoud
Jo Huys Chocolate Nation Antwerpen

Een Zoete Ontdekkingstocht door Chocolate Nation

Ik bezocht het grootste Belgische chocolademuseum ter wereld in Antwerpen om 15 december 2023.
Totale tijd: 2 uur
Trefwoord: belgische chocolade, museum
Cost: vanaf €19/pp

Notities

Wanneer men aan België denkt, springen er direct een paar iconische beelden in het hoofd: wafels, beroemde bieren, en natuurlijk, de wereldvermaarde Belgische chocolade. Het is deze laatste waarover mijn laatste avontuur gaat, een reis door het grootste chocolademuseum van België – Chocolate Nation in Antwerpen.
Gelegen in het hart van Antwerpen, belooft Chocolate Nation een ervaring te zijn waar elke chocoladeliefhebber van droomt. Met veertien dynamisch ingerichte ruimtes vertelt het museum het fascinerende verhaal van Belgische chocolade, van cacaoboon tot chocoladereep. Maar Chocolate Nation is meer dan alleen een museum; het is een viering van Belgische chocolade in al zijn vormen en smaken.
Tijdens mijn bezoek aan Chocolate Nation, dat in 2019 zijn deuren opende, was ik direct onder de indruk van de moderne en frisse uitstraling. Alles in het museum voelde nieuw en strak, wat een aangename sfeer creëerde voor het verkennen van de wereld van chocolade.
De start van de ervaring is het educatieve pad dat het verhaal van chocolade vertelt, van boom tot reep. Deze reis was niet alleen leerzaam, maar ook technisch mooi gepresenteerd. Ik volgde het pad van de cacaoboon door verschillende fasen, wat uitmondde in een (fictief) restaurant waar mijn dessertbordje rijkelijk gevuld werd met een verrukkelijke chocoladecreatie. 
Na dit smaakvolle avontuur dook ik in de geschiedenis van de Belgische chocolade. Het was fascinerend om te ontdekken waar merken als Neuhaus, Gyalian, Leonidas , … vandaan komen. Deze reis door de tijd werd verrijkt met prachtige tekeningen, illustraties en meeslepende audio-ondersteuning, beschikbaar in meerdere talen. Dit maakte de ervaring niet alleen informatief, maar ook interactief en persoonlijk.
Voor de Instagram-liefhebbers bied het museum diverse fotomomenten. Mijn bezoek viel samen met een kerstthema, wat zorgde voor prachtige, feestelijke achtergronden voor foto’s. Deze momenten waren een leuke manier om herinneringen aan deze bijzondere dag vast te leggen.
Een hoogtepunt van de tour was ongetwijfeld de kans om tien verschillende chocoladesmaken te proeven. Deze proeverij was een waar genot voor de zintuigen en gaf een perfecte afsluiting van de educatieve reis. Voor degenen onder ons die maar geen genoeg kunnen krijgen van chocolade, was er nog de Chocolate Nation winkel. Hier vond ik een schat aan chocoladeproducten, waaronder mijn favorieten, en zelfs bijpassende Belgische biertjes.
In zijn geheel was mijn bezoek aan Chocolate Nation een onvergetelijke ervaring, waarbij elk aspect – van educatie tot proeverij – bijdroeg aan mijn waardering en liefde voor Belgische chocolade.
Tot slot, wie de handen uit te mouwen wens te steken kan kiezen voor de ultieme beleving en tegelijkertijd een workshop volgen.  
Voor alle info zie www.chocolatenation.be
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating