Vegan Sinaasappel-Bresilienne Truffels

Laat je betoveren door de frisse smaak van sinaasappel gecombineerd met knapperige bresilienne in deze luxueuze vegan truffels.
Total Time: 2 hours 30 minutes
Course: Dessert
Cuisine: dessert, vegan
Keyword: Truffles, Vegan truffles
Servings: 50 truffefels

Ingredients
 

Ganache

Afwerking

Instructions

  • Verwarm de sinaasappelpuree, erwtenmelk, dextrose en invertsuiker tot 80°C.
  • Giet dit mengsel over de melkchocolade.
  • Emulgeer met een staafmixer voor 1 minuut.
    Ganache emulseren met mixer
  • Voeg de boter toe en emulgeer nog 2 minuten.
  • Stort het mengsel op een plaat met plasticfolie erbovenop en koel tot het spuitbaar is.
  • Spuit kleine bolletjes en stop deze 30' in de diepvries.
    Vegan ganache spuiten voor vegan truffels
  • Dompel de truffels in NXT melkchocolade.
  • Rol de truffels in gemalen bresilienne voor de afwerking.
    Truffels rollen in gemalen bresilienne

 
bron en inspiratie – CVO Gent – Cursus Eenvoudige Chocolade

Recepten met vegan truffels

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Scroll to Top