Porties: 4
calorieën: 350kcal
Materiaal
- kookpan voor 3l of meer
Ingrediënten
- 1,5 l kippenbouillon
- 5 kippenonderbouten
- 3 g gember (geraspte)
- 100 g appelmoes
- 40 g suiker
- 280 g tomatenpuree
- 1 el sojasaus
- 75 g noedels
Optioneel
- lente-ui
- koriander (verse)
- 1 mespunt sambal oelek
Instructies
- Breng de kippenbouillon aan de kook en voeg de kippenbillen toe. Laat dit ongeveer 30 min zachtjes koken of tot de kip gaar is.
- Haal de kippenbillen uit de bouillon, laat ze iets afkoelen.
- Voeg de geraspte gember, appelmoes, suiker, en tomatenpuree toe aan de bouillon. Roer goed door en laat 10 minuten zachtjes koken.
- Doe de sojasaus erbij en proef of de soep goed op smaak is. Voeg eventueel extra suiker of sojasaus toe.
- Voeg de noedels toe aan de soep en kook deze volgens de instructies op de verpakking.
- Pluk het vlees van de botten. Snijd het vlees in stukjes.Voeg het geplukte kippenvlees toe aan de soep en verwarm het geheel nog enkele minuten.
Optioneel
- Voeg een mespunt sambal oelek aan de soep toe.
- Serveer de soep in kommen en garneer met de lente-ui en/of de koriander.
Voedingswaarden
Calories: 350kcal