Crêpes suzette
Dunne pannenkoeken geserveerd met een geflambeerde sinaasappel-botersaus en sinaasappellikeur
Afdrukken
Pin
FB
X
Rate
Porties: 4
Benodigdheden
- 1 pan perfect voor 4 gevouwen pannenkoeken
Ingrediënten
- 20 g boter
- 4 dunne pannekoeken
- 4 el suiker
- 1 dl Cointreau (of Grand Marnier of Mandarine Napoléon)
- 1 st appelsien geperst
- 4 bollen vanille ijs
Werkwijze
- Vouw 4 dunne pannenkoeken in vieren. Bestrooi met suiker
- Smelt een klontje boter in de pan
- Leg de 4 pannenkoeken met de bestrooide suikerkant naar onder. Doelstelling is dat de suiker karameliseert en dus moet het vuur best hoog staan.
- Bestrooi de bovenkant met suiker en draai om
- Giet de alcohol over de pannenkoeken en flambeer
- Voeg het fruitsap toe als het vuur gedoofd is. Laat wat koken.
- Serveer met een bolletje vanille ijs
Notities
Afbeeldingen op deze pagina werden zorgvuldig gemaakt met behulp van AI.