Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
Verhinder dat je scherm uitvalt
Zoet-pittige Chinese Tomatensoep met Kip en Appelmoes
Een verrassend tintje van appelmoes geeft deze stevige Chinese tomatensoep een unieke zoete twist.
Totale tijd:
1
uur
uur
30
minuten
minuten
Gang:
Soep
Keuken:
Aziatisch, Chiniees
Trefwoord:
chinese tomatensoep, kippensoep recept
Servings:
4
Calories:
350
kcal
Materiaal
▢
kookpan
voor 3l of meer
▢
gemberrasp
▢
vleesplank
▢
soeplepel
Ingrediënten
1x
2x
3x
▢
1,5
l
kippenbouillon
▢
5
kippenonderbouten
▢
3
g
gember
(geraspte)
▢
100
g
appelmoes
▢
40
g
suiker
▢
280
g
tomatenpuree
▢
1
el
sojasaus
▢
75
g
noedels
Optioneel
▢
lente-ui
▢
koriander
(verse)
▢
1
mespunt
sambal oelek
Instructies
Breng de kippenbouillon aan de kook en voeg de kippenbillen toe. Laat dit ongeveer 30 min zachtjes koken of tot de kip gaar is.
Haal de kippenbillen uit de bouillon, laat ze iets afkoelen.
Voeg de geraspte gember, appelmoes, suiker, en tomatenpuree toe aan de bouillon. Roer goed door en laat 10 minuten zachtjes koken.
Doe de sojasaus erbij en proef of de soep goed op smaak is. Voeg eventueel extra suiker of sojasaus toe.
Voeg de noedels toe aan de soep en kook deze volgens de instructies op de verpakking.
Pluk het vlees van de botten. Snijd het vlees in stukjes.Voeg het geplukte kippenvlees toe aan de soep en verwarm het geheel nog enkele minuten.
Optioneel
Voeg een mespunt sambal oelek aan de soep toe.
Serveer de soep in kommen en garneer met de lente-ui en/of de koriander.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
Alle soepen
Tomatensoep met Monsieur Cuisine
Wortelsoep met Kruidenkaas
Zoet-pittige Chinese Tomatensoep met Kip en Appelmoes
Verfijnde Schorseneersoep met Bloedworst en Sint-Jacobsvruchten
Hartverwarmende Tomatensoep