Truffels met ganache van Cointreau

Glanzende Verleiding – Fondant chocolade truffels met Cointreau en een elegante bronzen afwerking
Totale tijd: 3 uur
Gang: Dessert
Keuken: Belgisch
Trefwoord: belgische chocolade, Belgische desserts, chocolade, poire williams, truffels
Porties: 60
calorieën: 80kcal

Materiaal

Ingrediënten
 

Ganache

Het dompelen

Instructies

Ganache

  • Smelt de melkchocolade
  • Breng de room en melk aan de kook.
  • Giet dit mengsel over de gesmolten melkchocolade en mix tot een gladde massa.
  • Laat het mengsel afkoelen en voeg dan de Cointreau toe.
  • Doe de ganache in een spuitzak. Zorg ervoor dat de ganache een temperatuur heeft lager dan 30°C anders smelten de kogeltruffels.
  • Verwijder het bovenste deksel van de kogeltruffels en bewaar deze voor later. Laat de kogeltruffels in het plastiek zitten. Vul de truffelvormen met de ganache.
    blank
  • Laat 10-15 minuten afkoelen in de frigo tot de ganache is opgesteven

Afsluiten

  • Doe wat getempereerde melkchocolade in de andere helft van de plastieken omhulsel en leg dit bovenop de andere helft. Druk zachtjes aan tot alles goed afsluit.
  • Zet een 10-tal minuten in de frigo

Afwerking

  • Ontvorm de truffels
  • Dompel de truffels in getempereerde melkchocolade en zet ze voorzichtig op bladpapier
  • Rol de overtollige chocolade af op een rooster.
  • Zet op keukenpapier. Laat de truffels afkoelen en hard worden.

Bronzeren

  • Beborstel de truffels met de brons poeder
    blank

Voedingswaarden

Serving: 1st | Calories: 80kcal
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Scroll naar boven