Porties: 60
calorieën: 80kcal
Materiaal
- 1 rooster
Ingrediënten
- 1 doos kogeltruffels (of truffelkogels (melkchocolade))
Het dompelen
- 300 g melk chocolade ((getempereerd))
Instructies
Ganache
- Smelt de melkchocolade
- Breng de room en melk aan de kook.
- Giet dit mengsel over de gesmolten melkchocolade en mix tot een gladde massa.
- Laat het mengsel afkoelen en voeg dan de Cointreau toe.
- Doe de ganache in een spuitzak. Zorg ervoor dat de ganache een temperatuur heeft lager dan 30°C anders smelten de kogeltruffels.
- Verwijder het bovenste deksel van de kogeltruffels en bewaar deze voor later. Laat de kogeltruffels in het plastiek zitten. Vul de truffelvormen met de ganache.
- Laat 10-15 minuten afkoelen in de frigo tot de ganache is opgesteven
Afsluiten
- Doe wat getempereerde melkchocolade in de andere helft van de plastieken omhulsel en leg dit bovenop de andere helft. Druk zachtjes aan tot alles goed afsluit.
- Zet een 10-tal minuten in de frigo
Afwerking
- Ontvorm de truffels
- Dompel de truffels in getempereerde melkchocolade en zet ze voorzichtig op bladpapier
- Rol de overtollige chocolade af op een rooster.
- Zet op keukenpapier. Laat de truffels afkoelen en hard worden.
Voedingswaarden
Serving: 1st | Calories: 80kcal