Meesterlijke Chocolade Sinterklaasfiguren: Een Stap-voor-Stap Gids
Ontdek de kunst van het mouleren met onze zelfgemaakte Sinterklaasfiguren – een zoete verwennerij die de traditie eer aandoet!
Afdrukken
Pin
Rate
Equipment
- mallen
Ingrediënten
Chocolade
- melk chocolade getempereerd
- witte chocolade getempereerd
- fondant chocolade getempereerd
Vulling witte chocolade
- Geraspte kokos
- 50 % Ruby chocolade
- 50 % Hazelnootpraliné
Vulling melk chocolade
- Gemalen Bresilienne noten
- 50 % Gianduja
- 50 % melk chocolade
Vulling fondant chocolade
- Verkruimelde nougat
- 50% Hazelnootpraliné
- 50% fondant chocolade
Instructies
Mouleren:
- Vul de Sinterklaasvormen met gesmolten chocolade van je keuze.
- Tik frequent licht tegen de mal met een spatel om de luchtbellen te verwijderen.
- Keer de vormen om, laat de chocolade 8 seconden uitlopen.
- Hou de vorm in een hoek van 45° met de onderkant het verst van u verwijdert. Schraap overtollige chocolade af met de spatel door een beweging van boven naar beneden te maken. Schraap ook de overtollige chocolade van de zijkanten af.
- Zet de mal rechtop op keukenpapier gedurende een 10-15' tal minuten.
Vulling Voorbereiden:
- Mix voor witte chocoladevormen: 50% (getempereerde) ruby chocolade met 50% hazelnootpraliné.
- Voor melkchocoladevormen: 50% (gesmolten) gianduja met 50% (getempereerde ) melkchocolade.
- Voor fondant chocoladevormen: 50% hazelnootpraliné met 50% fondant chocolade.
Vullen:
- Verspreid de gemalen coco's of bresilienne noten of nougat over de mallen.
- Doe de juiste vulling in een spuitzak en zorg dat deze niet warmer is dan 28°C.
- Vul de vormen voorzichtig, laat ruimte voor de afwerkingslaag (zeker 2 mm van de toprand)
- Klop de mallen zacht op tafel zodanig dat de vulling mooi verspreid wordt in de vormen.
- Koel 10-15 minuten in de koelkast.
Afwerkingslaag:
- Bedek de vullingen met een laagje chocolade.
- Schraap af met de spatel en koel opnieuw 10 minuten.
Ontvormen
- Haal de vormen uit de koelkast. Draai om en tik 1x medium hard met de onderkant van de mal op tafel zodanig dat alle vormen mooi op tafel terecht komen.