Porties: 4
calorieƫn: 350kcal
Ingrediƫnten
- 500 g schorseneren
- 5 dl gevogeltefonds ( of visfumet)
- 1 dl room
- 5 g kervel
- 4 Sint-Jacobsvruchten
- 150 g ui
- 1 bloedworst
- Shiso cress (voor garnituur)
- Mycryo of geklaarde boter (voor bakken)
- Zout (naar smaak)
- Peper (naar smaak)
Instructies
Voorbereiding Schorseneersoep:
- Was 1 schorseneer zonder te schillen, snijd in plakjes, en fruit deze voor de garnituur.
- Schil de rest van de schorseneren, spoel ze af, maak de ui schoon, snijd fijn en suer ze samen zonder te kleuren.
- Voeg het fonds toe en laat het sudderen. Blender het mengsel met een thermomix.
- Voeg room toe, breng aan de kook, en breng op smaak met zout en peper.
Bereiding Sint-Jacobsvruchten:
- Haal de Sint-Jacobsvruchten uit de schelp, reinig, spoel af, dep droog, kruid, en bak kort in mycryo of in geklaarde boter.
Bereiding Bloedworst:
- Verwijder de huid van de bloedworst, snijd in plakken van 1,5 cm en bak krokant in boter of mycryo.
Afwerking:
- Verdeel de soep over warme borden.
- Verdeel de Sint-Jacobsvruchten en bloedworst.
- Werk af met gefruite schorseneerlintjes, kervel en shiso.
Voedingswaarden
Calories: 350kcal
- Het is belangrijk om de Sint-Jacobsvruchten slechts kort te bakken om hun delicate textuur en smaak te behouden.
- De bloedworst kan eventueel op prikkers worden geserveerd als deze stevig genoeg is.