Servings: 8
Calories: 140kcal
Ingrediënten
Instructies
- Snijd de ui, knoflook, pompoen, wortel, appel en gember in kleine stukken zodat ze gelijkmatig garen.
- Verhit de olijfolie in een ruime kookpot. Voeg de ui,look en gember toe en stoof 2 à 3 minuten tot de ui glazig is.
- Voeg de stukjes pompoen, appelblokjes en wortel toe, roer even aan en laat 5 minuten meestoven.
- Giet de groentebouillon erbij en breng aan de kook. Laat 20–25 minuten zachtjes sudderen tot de groenten gaar zijn.
- Voeg het sinaasappelsap toe. Laat nog 5 minuten meekoken.
- Mix de soep glad met een staafmixer of blender. Kruid af met peper en zout.
- Werk af met iets groens of een beetje zeste van appelsien of een scheutje room voor extra zachtheid.
Voedingswaarden
Calories: 140kcal
Tips & varianten
- Werk af met een scheutje kokosmelk voor extra romigheid.
- Voeg wat geroosterde pompoenpitten toe voor een crunchy bite.
- Een snuifje cayennepeper geeft een pittige toets.