Pompoensoep met gember en sinaasappel

Frisse, kruidige pompoensoep met gember en sinaasappel. Een elegante soep met pit en citrus, perfect voor koude dagen.
Totale tijd: 40 minuten
Gang: Soep
Keuken: Vlaams
Trefwoord: butternut, pompoen
Servings: 8
Calories: 140kcal

Ingrediënten
 

Instructies

  • Snijd de ui, knoflook, pompoen, wortel, appel en gember in kleine stukken zodat ze gelijkmatig garen.
  • Verhit de olijfolie in een ruime kookpot. Voeg de ui,look en gember toe en stoof 2 à 3 minuten tot de ui glazig is.
  • Voeg de stukjes pompoen, appelblokjes en wortel toe, roer even aan en laat 5 minuten meestoven.
  • Giet de groentebouillon erbij en breng aan de kook. Laat 20–25 minuten zachtjes sudderen tot de groenten gaar zijn.
  • Voeg het sinaasappelsap toe. Laat nog 5 minuten meekoken.
  • Mix de soep glad met een staafmixer of blender. Kruid af met peper en zout.
  • Werk af met iets groens of een beetje zeste van appelsien of een scheutje room voor extra zachtheid.
    Pompoensoep afgewerkt met peterselie - bovenaanzicht

Voedingswaarden

Calories: 140kcal

 

Tips & varianten

  • Werk af met een scheutje kokosmelk voor extra romigheid.
  • Voeg wat geroosterde pompoenpitten toe voor een crunchy bite.
  • Een snuifje cayennepeper geeft een pittige toets.
Scroll naar boven