Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Instruction Images
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
Verhinder dat je scherm uitvalt
Pompoensoep met gember en sinaasappel
Frisse, kruidige pompoensoep met gember en sinaasappel. Een elegante soep met pit en citrus, perfect voor koude dagen.
Totale tijd:
40
minuten
minuten
Gang:
Soep
Keuken:
Vlaams
Trefwoord:
butternut, pompoen
Servings:
8
Calories:
140
kcal
Ingrediënten
1x
2x
3x
▢
2
el
olijfolie
▢
1
ui
▢
2
teentjes
knoflook
▢
1
blokje
gember
(grote dobbelsteen)
▢
1
butternutpompoen
▢
1
wortel
▢
1,2
l
groentebouillon
▢
1
appel
▢
1
appelsien
▢
Peper
(naar smaak)
▢
Zout
(naar smaak)
Instructies
Snijd de ui, knoflook, pompoen, wortel, appel en gember in kleine stukken zodat ze gelijkmatig garen.
Verhit de olijfolie in een ruime kookpot. Voeg de ui,look en gember toe en stoof 2 à 3 minuten tot de ui glazig is.
Voeg de stukjes pompoen, appelblokjes en wortel toe, roer even aan en laat 5 minuten meestoven.
Giet de groentebouillon erbij en breng aan de kook. Laat 20–25 minuten zachtjes sudderen tot de groenten gaar zijn.
Voeg het sinaasappelsap toe. Laat nog 5 minuten meekoken.
Mix de soep glad met een staafmixer of blender. Kruid af met peper en zout.
Werk af met iets groens of een beetje zeste van appelsien of een scheutje room voor extra zachtheid.
Voedingswaarden
Calories:
140
kcal
Tips & varianten
Werk af met een scheutje
kokosmelk
voor extra romigheid.
Voeg wat
geroosterde pompoenpitten
toe voor een crunchy bite.
Een snuifje
cayennepeper
geeft een pittige toets.