Bruschetta met ertwenpuree en ansjovis
een ideale (en stevig) hapje op de BBQ tijdens de aperitief
Afdrukken
Pin
FB
X
Rate
Porties: 4
Calorieën: 90kcal
Ingrediënten
- 1 portie erwten (klein blikje of uit de diepvries)
- 3 schijfjes geitenkaas of kruidenkaas (schijfjes van 1 cm)
- 2 eetlepels water
- 2 eetlepels olijfolie
- peper en zout
- 1 blikje ansjovis
- 1/2 stokbrood
Werkwijze
De ertwenpuree
- Doe de ertwen en de kaas in de kom van de mixer
- Voeg water en olie toe en mix goed
- Kruid met peper en zout
- Indien te droog kan je gerust nog vocht (water of olie) toevoegen
- Proef en kruid verder af met peper en zout
De afwerking
- Snij het stokbrood in schijfjes
- Je kan het stokbrood met je favoriete olijfolie insmeren
- Beleg het stokbrood en werk af met een ansjovis op de ertwenpure
- Leg het stokbrood even op de bbq, probeer de grill onder in het brood te bakken. Opgelet de grens tussen lekker krokant en verbrand is flinterdun…
Voeding
Calories: 90kcal
Notities
met dank aan BBQ cursus CVO Gent
Afbeeldingen op deze pagina werden zorgvuldig gemaakt met behulp van AI.