Bruchetta met ertwenpuree en ansjovis
een ideale (en stevig) hapje op de BBQ tijdens de aperitief
4 van 1 stem
Gang Borrelhapje
Ingrediënten
- 1 portie erwten (klein blikje of uit de diepvries)
- 3 schijfjes geitenkaas of kruidenkaas (schijfjes van 1 cm)
- 2 eetlepels water
- 2 eetlepels olijfolie
- peper en zout
- 1 blikje ansjovis
- 1 stokbrood
Instructies
De ertwenpuree
- Doe de ertwen en de kaas in de kom van de mixer
- Voeg water en olie toe en mix goed
- Kruid met peper en zout
- Indien te droog kan je gerust nog vocht (water of olie) toevoegen
- Proef en kruid verder af met peper en zout
De afwerking
- Snij het stokbrood in schijfjes
- Je kan het stokbrood met je favoriete olijfolie insmeren
- Beleg het stokbrood en werk af met een ansjovis op de ertwenpure
- Leg het stokbrood even op de bbq, probeer de grill onder in het brood te bakken. Opgelet de grens tussen lekker krokant en verbrand is flinterdun…
Notities
met dank aan BBQ cursus CVO Gent
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!