Bruchetta met ertwenpuree en ansjovis

bruchetta met groene erwtenpuree en ansjovis bovenop

Bruschetta met ertwenpuree en ansjovis

een ideale (en stevig) hapje op de BBQ tijdens de aperitief
3 from 1 vote
Afdrukken Pin FB X Rate
Gang: Borrelhapje
Keuken: Italiaans
Trefwoord: bbq, bruschetta, italiaans
Totale Tijd: 45 minuten
Porties: 4
Calorieën: 90kcal

Ingrediënten

  • 1 portie erwten (klein blikje of uit de diepvries)
  • 3 schijfjes geitenkaas of kruidenkaas (schijfjes van 1 cm)
  • 2 eetlepels water
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
  • 1 blikje ansjovis
  • 1/2 stokbrood

Werkwijze

De ertwenpuree

  • Doe de ertwen en de kaas in de kom van de mixer
  • Voeg water en olie toe en mix goed
  • Kruid met peper en zout
  • Indien te droog kan je gerust nog vocht (water of olie) toevoegen
  • Proef en kruid verder af met peper en zout

De afwerking

  • Snij het stokbrood in schijfjes
  • Je kan het stokbrood met je favoriete olijfolie insmeren
  • Beleg het stokbrood en werk af met een ansjovis op de ertwenpure
  • Leg het stokbrood even op de bbq, probeer de grill onder in het brood te bakken. Opgelet de grens tussen lekker krokant en verbrand is flinterdun…

Voeding

Calories: 90kcal

Notities

met dank aan BBQ cursus CVO Gent
 
Afbeeldingen op deze pagina werden zorgvuldig gemaakt met behulp van AI.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating