Komkommersalade met Yoghurt-Dille Dressing

Een licht en verkoelend bijgerecht dat perfect is voor warme zomerdagen, met de frisse smaken van komkommer en dille, verzacht door een romige yoghurt-honing dressing.
Totale tijd: 40 minuten
Gang: Bijgerecht
Keuken: Europees
Trefwoord: komkommer
Porties: 5

Ingrediënten
 

Instructies

  • Plaats de gesneden komkommers in een grote mengkom.

Bereiding van de dressing

  • In een kleine kom, combineer de yoghurt, olijfolie, appelazijn, en honing. Klop tot een gladde dressing.
  • Roer de fijngehakte dille door de dressing.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Mengen

  • Giet de dressing over de komkommerschijfjes en meng voorzichtig, zodat alle komkommer bedekt is met de dressing.

Rusten

  • Laat de salade 30 minuten in de koelkast staan om de smaken te laten vermengen.

Serveren

  • Serveer de salade gekoeld.
  • Smakelijk
    Ribbetjes met aardappelsalade - wortelsalade - komkommersalade_result

Varianten:

  • Voeg feta kaas toe voor een zoute twist.
  • Meng er gehakte noten doorheen voor een extra crunch.
 
Afbeeldingen op deze pagina werden zorgvuldig gemaakt met behulp van AI.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Scroll naar boven