Truffels met ganache van thee
Elegante Infusie – Fondant truffels met een verfijnde Thee-Ganache vulling.
Afdrukken
Pin
FB
X
Rate
Porties: 60
Calorieën: 80kcal
Ingrediënten
- 1 doos kogeltruffels of truffelkogels (fondant)
Het dompelen
- 300 gr chocolade (fondant / getempereerd)
Voor de schaafsels
- 150 gr chocolade (fondant / getempereerd)
Werkwijze
Ganache
- Smelt de fondant chocolade
- Breng de room en melk en de thee aan de kook. Laat een 10 minuten trekken.
- Warm opnieuw op. Giet dit mengsel over de gesmolten fondant chocolade en mix tot een gladde massa.
- Laat het mengsel een beetje afkoelen. Roer de boter door de ganache.
- Doe de ganache in een spuitzak. Zorg ervoor dat de ganache een temperatuur heeft lager dan 30°C anders smelten de kogeltruffels.
- Verwijder het bovenste deksel van de kogeltruffels en bewaar deze voor later. Laat de kogeltruffels in het plastiek zitten. Vul de truffelvormen met de ganache.
- Laat 10-15 minuten afkoelen in de frigo tot de ganache is opgesteven
Afsluiten
- Doe wat getempereerde fondant chocolade in de andere helft van de plastieken omhulsel en leg dit bovenop de andere helft. Druk zachtjes aan tot alles goed afsluit.
- Zet een 10-tal minuten in de frigo
Afwerking
- Verspreid met een palletmes wat getempereerde fondant chocolade over de tafel en maak schilfers.
- Ontvorm de truffels
- Dompel de truffels in getempereerde fondant chocolade en rol deze door de schilfers.
- Laat de truffels afkoelen en hard worden.
Voeding
Serving: 1st | Calories: 80kcal