Truffels met ganache van thee

Elegante Infusie – Fondant truffels met een verfijnde Thee-Ganache vulling.
Totale tijd: 3 uur
Gang: Dessert
Keuken: Belgisch
Trefwoord: belgische chocolade, Belgische desserts, chocolade, kogeltruffels, thee, truffels
Porties: 60
calorieën: 80kcal

Materiaal

Ingrediënten
 

Ganache

  • 120 g room
  • 80 g melk
  • 300 g fondant chocolade
  • 25 g boter
  • 1 theebuiltje

Het dompelen

  • 300 g chocolade ((fondant / getempereerd))

Voor de schaafsels

  • 150 g chocolade ((fondant / getempereerd))

Instructies

Ganache

  • Smelt de fondant chocolade
  • Breng de room en melk en de thee aan de kook. Laat een 10 minuten trekken.
  • Warm opnieuw op. Giet dit mengsel over de gesmolten fondant chocolade en mix tot een gladde massa.
  • Laat het mengsel een beetje afkoelen. Roer de boter door de ganache.
  • Doe de ganache in een spuitzak. Zorg ervoor dat de ganache een temperatuur heeft lager dan 30°C anders smelten de kogeltruffels.
  • Verwijder het bovenste deksel van de kogeltruffels en bewaar deze voor later. Laat de kogeltruffels in het plastiek zitten. Vul de truffelvormen met de ganache.
  • Laat 10-15 minuten afkoelen in de frigo tot de ganache is opgesteven

Afsluiten

  • Doe wat getempereerde fondant chocolade in de andere helft van de plastieken omhulsel en leg dit bovenop de andere helft. Druk zachtjes aan tot alles goed afsluit.
  • Zet een 10-tal minuten in de frigo

Afwerking

  • Verspreid met een palletmes wat getempereerde fondant chocolade over de tafel en maak schilfers.
    Jo Huys chocolatier cursus CVO Gent
  • Ontvorm de truffels
  • Dompel de truffels in getempereerde fondant chocolade en rol deze door de schilfers.
  • Laat de truffels afkoelen en hard worden.

Voedingswaarden

Serving: 1st | Calories: 80kcal
3 from 2 votes (2 ratings without comment)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Scroll naar boven