Breng de room en melk en de thee aan de kook. Laat een 10 minuten trekken.
Warm opnieuw op. Giet dit mengsel over de gesmolten fondant chocolade en mix tot een gladde massa.
Laat het mengsel een beetje afkoelen. Roer de boter door de ganache.
Doe de ganache in een spuitzak. Zorg ervoor dat de ganache een temperatuur heeft lager dan 30°C anders smelten de kogeltruffels.
Verwijder het bovenste deksel van de kogeltruffels en bewaar deze voor later. Laat de kogeltruffels in het plastiek zitten. Vul de truffelvormen met de ganache.
Laat 10-15 minuten afkoelen in de frigo tot de ganache is opgesteven
Afsluiten
Doe wat getempereerde fondant chocolade in de andere helft van de plastieken omhulsel en leg dit bovenop de andere helft. Druk zachtjes aan tot alles goed afsluit.
Zet een 10-tal minuten in de frigo
Afwerking
Verspreid met een palletmes wat getempereerde fondant chocolade over de tafel en maak schilfers.
Ontvorm de truffels
Dompel de truffels in getempereerde fondant chocolade en rol deze door de schilfers.
Laat de truffels afkoelen en hard worden.
Voedingswaarden
Serving: 1st | Calories: 80kcal
bron en inspiratie – CVO Gent – Cursus Eenvoudige Chocolade