Een heerlijke paprikasoep met een romige twist. Dankzij een scheutje witte wijn en een lepeltje Heks’nkaas krijgt deze soep extra diepte en pit. Ideaal als voorgerecht of lichte maaltijd.

Paprikasoep met Heks’nkaas

Een romige, kruidige paprikasoep met een verrassend vleugje Heks’nkaas. Perfect als voorgerecht of lichte maaltijd.
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 1 uur
Gang: Soep, Voorgerecht
Keuken: Belgisch, Europees
Trefwoord: chinese tomatensoep, groentesoep, Hes’knKaas, paprikasoep
Servings: 8
Calories: 95kcal
Cost: €12

Ingrediënten
 

Instructies

Voorbereiding

  • Verzamel alle ingrediënten en benodigheden.
  • Versnij de ui en plet de look.
  • Versnij de paprika’s in blokjes.

Bereiding

  • Stoof de uien en look glazig in de olijfolie of boter (5 min).
  • Voeg de blokjes paprika toe en laat 5 minuten meebakken.
  • Blus met de witte wijn en laat kort inkoken.
  • Voeg de kippenbouillon en het kruidentuiltje toe. Breng aan de kook en laat sudderen tot de paprika zacht is (20–25 min).
    Paprikasoep met boucquet garnit - niet gemixt

Afwerking

  • Verwijder het kruidentuiltje en mix de soep glad.
  • Kruid af met paprikapoeder, peper en zout, eventueel chilivlokjes
  • Roer net voor het serveren 1–2 el Heks’nkaas door de soep voor een romige toets.
    Paprikasoep met potje Heks'nkaas
  • Serveer. Smakelijk
    Soepbord met paprikasoep

Voedingswaarden

Serving: 250ml | Calories: 95kcal

 

Opmerkingen / Varianten

  • Liever lichter? Vervang de Heks’nkaas door een scheutje room of yoghurt (maar niet meekoken). Of helemaal geen kaas of room toevoegen. Dat kan ook.
  • Voor extra pit: werk af met chilivlokken of een snuf cayenne.
  • Leuk als afwerking: croutons of een lepeltje extra Heks’nkaas in het bord. Of voor de kinderen en grote kinderen 😉 balletjes! 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Scroll naar boven