Porties: 4
Equipment
- 1 braadpan
- 1 deksel of een spatscherm, passend voor de braadpan, om opspattend vet te voorkomen
- 1 vleesmes
- 1 keukentang
- 1 keukenplank
Instructies
- Haal de eendenborsten ongeveer 1 uur voor het koken uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
- Kerf het vel van de eendenborst in een ruitpatroon, zonder in het vlees te snijden. Dit helpt het vet smelten en het vel krokant worden.
- Bestrooi de eendenborsten met zout en peper aan beide zijden.
- Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en leg de eendenborsten met het vel naar beneden in de droge pan. Boter of andere vetstoffen is niet nodig.
- Bak de eendenborst 6-8 minuten (afhankelijk van de dikte en de gewenste gaarheid) op het vel tot het krokant is. Let op dat het vuur niet te hoog staat om te voorkomen dat het vel te snel verbrandt.
- Alvorens om te draaien, giet het meeste vet uit de pan in een andere pan.
- Draai de eendenborsten om en bak ze nog eens 3-6 minuten (afhankelijk van de dikte en de gewenste gaarheid) aan de andere kant, afhankelijk van hoe rosé je ze wilt hebben.
- Haal de eendenborsten uit de pan en laat ze 5-10 minuten rusten onder aluminiumfolie voordat je ze aansnijdt.
- Snijd de eendenborst in dunne plakjes en serveer.
Notities
Het vlees op de foto is een uur van tevoren uit de koelkast gehaald.Het heeft bijna 7 minuten gebakken op de velkant, 3 minuten op de andere kant.Het vlees heeft vervolgens bijna 10 minuten in aluminiumfolie gerust.Â
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
als je ze tien minuten laat rusten is ze koud
Bedankt voor je reactie! Ik begrijp je bezorgdheid, maar als de eendenborst direct na het bakken in aluminiumfolie wordt gewikkeld, blijft deze voldoende warm. Sterker nog, door het fenomeen “carryover cooking” kan de kerntemperatuur zelfs nog iets stijgen tijdens het rusten in de folie. Dit proces heeft meerdere voordelen:
Dus wees gerust, je eendenborst blijft lekker warm en de smaak en textuur zullen alleen maar verbeteren!