Bruchetta met tomaat en ham

bruchetta met tomaat en versneden ham

Bruschetta met tomaat en ham

Knapperige, geroosterde broodjes belegd met sappige tomaten, zoute ham en verse kruiden.
3 from 1 vote
Afdrukken Pin FB X Rate
Gang: Borrelhapje
Keuken: bbq, Italiaans
Trefwoord: bruschetta, italiaans
Totale Tijd: 45 minuten
Porties: 4
Calorieën: 150kcal

Ingrediënten

Werkwijze

De tomaten

  • Snij de tomaten in 4 en verwijder het vruchtvlees
  • Versnij de tomaten in blokjes
  • Snij de ham in blokjes en meng door de tomaten
  • Besprenkel met olijfolie
  • Kruid met peper en zout

De afwerking

  • Snij het stokbrood in schijfjes
  • Je kan het stokbrood met je favoriete olijfolie insmeren
  • Beleg het stokbrood met het tomatenmengsel
  • Leg het stokbrood even op de bbq, probeer de grill onder in het brood te bakken. Opgelet de grens tussen lekker krokant en verbrand is flinterdun…
  • Werk af met een blaadje basilicum (of versipper de basilicum en strooi)

Voeding

Calories: 150kcal

Notities

met dank aan BBQ cursus CVO Gent
 
Afbeeldingen op deze pagina werden zorgvuldig gemaakt met behulp van AI.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating