Ga naar de inhoud
bruchetta met tomaat en versneden ham

Bruschetta met tomaat en ham

Knapperige, geroosterde broodjes belegd met sappige tomaten, zoute ham en verse kruiden.
Totale tijd: 45 minuten
Gang: Borrelhapje
Keuken: bbq, Italiaans
Trefwoord: bruschetta, italiaans
Porties: 4
calorieën: 150kcal

Ingrediënten

Instructies

De tomaten

  • Snij de tomaten in 4 en verwijder het vruchtvlees
  • Versnij de tomaten in blokjes
  • Snij de ham in blokjes en meng door de tomaten
  • Besprenkel met olijfolie
  • Kruid met peper en zout

De afwerking

  • Snij het stokbrood in schijfjes
  • Je kan het stokbrood met je favoriete olijfolie insmeren
  • Beleg het stokbrood met het tomatenmengsel
  • Leg het stokbrood even op de bbq, probeer de grill onder in het brood te bakken. Opgelet de grens tussen lekker krokant en verbrand is flinterdun…
  • Werk af met een blaadje basilicum (of versipper de basilicum en strooi)

Notities

met dank aan BBQ cursus CVO Gent
 
Afbeeldingen op deze pagina werden zorgvuldig gemaakt met behulp van AI.

Nutrition

Calories: 150kcal
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Tags: