Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
Verhinder dat je scherm uitvalt
Kaassaus of mornaysaus
Kaassaus of mornaysaus is een klassieke Franse kaassaus op basis van een Bechamelsaus
Totale tijd:
20
minuten
minuten
Gang:
Hoofdgerecht, Voorgerecht
Keuken:
Frans
Trefwoord:
franse sauzen, kaassaus, mornaysaus
Servings:
4
Calories:
200
kcal
Ingrediënten
1x
2x
3x
▢
500
ml
Bechamelsaus
(verhouding 50gr boter - 50gr bloem - 500 ml volle melk - zie basisrecept)
▢
100
g
geraspte Gruyère kaas
▢
50
g
geraspte Parmezaanse kaas
Instructies
Bereid de Bechamelsaus volgens het basisrecept.
Zodra de Bechamelsaus klaar is, haal van het vuur en roer de geraspte Gruyère en Parmezaanse kaas erdoor tot ze volledig zijn gesmolten.
Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
Voedingswaarden
Calories:
200
kcal
Je kunt de soorten kaas variëren afhankelijk van je persoonlijke voorkeur.
Toepassingen
Je kan deze saus gebruiken voor hamrolletjes of hespenrolletjes met witloof, voor macaroni met ham en kaas en bij bloemkool.
Zie ook deze recepten
Bloemkool in witte saus
Bloemkool met witte saus is een klassieke Vlaamse bereiding waarbij zachte bloemkoolroosjes worden overgoten met een romige bechamelsaus.
Check out this recipe
Onze recepten voor witte sauzen
Kaassaus of mornaysaus
Bechamelsaus
Visveloutésaus
Gevogelteveloutésaus
Kalfsveloutésaus
Cheddarsaus