Eine köstliche Paprikasuppe mit einer cremigen Note. Ein Schuss Weißwein und ein Löffel Heks’nkaas verleihen dieser Suppe zusätzliche Tiefe und Würze. Ideal als Vorspeise oder leichte Mahlzeit.

Paprikasoep met Heks’nkaas

Een romige, kruidige paprikasoep met een verrassend vleugje Heks’nkaas. Perfect als voorgerecht of lichte maaltijd.
Vorbereitungszeit: 30 Minuten
Zubereitungszeit: 45 Minuten
Gesamtzeit: 1 Stunde
Gericht: Suppe, Vorspeise
Küche: Belgisch, Europäisch
Keyword: Chinesische Tomatensuppe, groentesoep, Hes’knKaas, paprikasoep
Servings: 8
Calories: 95kcal
Cost: €12

Zutaten
 

Anleitungen

Voorbereiding

  • Verzamel alle ingrediënten en benodigheden.
  • Versnij de ui en plet de look.
  • Versnij de paprika’s in blokjes.

Bereiding

  • Stoof de uien en look glazig in de olijfolie of boter (5 min).
  • Voeg de blokjes paprika toe en laat 5 minuten meebakken.
  • Blus met de witte wijn en laat kort inkoken.
  • Voeg de kippenbouillon en het kruidentuiltje toe. Breng aan de kook en laat sudderen tot de paprika zacht is (20–25 min).
    Paprikasoep met boucquet garnit - niet gemixt

Afwerking

  • Verwijder het kruidentuiltje en mix de soep glad.
  • Kruid af met paprikapoeder, peper en zout, eventueel chilivlokjes
  • Roer net voor het serveren 1–2 el Heks’nkaas door de soep voor een romige toets.
    Paprikasoep met potje Heks'nkaas
  • Serveer. Smakelijk
    Soepbord met paprikasoep

Voedingswaarden

Serving: 250ml | Calories: 95kcal

 

Opmerkingen / Varianten

  • Liever lichter? Vervang de Heks’nkaas door een scheutje room of yoghurt (maar niet meekoken). Of helemaal geen kaas of room toevoegen. Dat kan ook.
  • Voor extra pit: werk af met chilivlokken of een snuf cayenne.
  • Leuk als afwerking: croutons of een lepeltje extra Heks’nkaas in het bord. Of voor de kinderen en grote kinderen 😉 balletjes! 

Kommentar verfassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Rezept Bewertung




Nach oben scrollen